Nu geopend! 0882424611 Mail ons

Kadaster

Stel, u wilt een huis gaan kopen, maar u wilt meer informatie over het huis? Dan moet u bij het Kadaster zijn. Het Kadaster verzamelt gegevens over vastgoed. U kunt hier zien of de schutting op de grens staat of dat u uw eigen huis als onderpand kan gebruiken voor een lening. Bij een leveringsakte heeft u ook de kadastrale gegevens nodig en op wiens naam het staat. De leveringsakte wordt gebruikt als er een huis is verkocht en het huis overgaat naar de koper. Een notaris stelt een leveringsakte op. 

Welke gegevens verzamelt het Kadaster?

Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland. Ook horen daar de rechten bij, zoals eigendom en hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek komt er een aantekening in het Kadaster. Wanneer het huis wordt verkocht of wanneer de hypotheek volledig is afgelost wordt de registratie bij het Kadaster niet automatisch verwijderd. Dit gebeurt met een royementsakte opgesteld door de notaris. Het Kadaster registreert en verstrekt ook gegevens over:

  • Schepen
  • Luchtvaartuigen
  • (Ondergrondse) Netwerken
  • Geografische informatie (tegen zo laag mogelijke kosten)

Notarissen vergelijken

Heeft u een notaris nodig? Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kun u de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op kosten.

Tip: Op Hypotheek24.nl kunt u tot 2000 euro besparen op uw afsluitkosten. Regel zelf online uw hypotheek op Hypotheek24.nl

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Lees meer over: Algemeen

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344