Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Hypotheekakte

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

In een hypotheekakte staat vastgelegd dat u in ruil voor een geldlening de onroerende zaak, meestal een woning als onderpand geeft aan de geldverstrekker. Aan het opstellen van een hypotheekakte zijn notariskosten verbonden. De akte is er om de geldverstrekker te beschermen. Wanneer u uw niet aan de gemaakte afspraken houdt heeft de geldverstrekker het recht om het onderpand in het openbaar te verkopen. Dit recht eindigt wanneer de lening is afgelost.

In een hypotheekakte worden een aantal zaken vastgelegd:

  • De hoogte van de hypothecaire inschrijving
  • Een omschrijving van het onderpand
  • Hoe hoog de hypotheekrente is
  • Hoe de hypotheek wordt afgelost
  • De verplichting om de woning te verzekeren
  • De algemene voorwaarden van de hypotheeknemer, ook wel geldverstrekker.

De hypotheekakte wordt ondertekend door u zelf, de notaris en iemand die de bank vertegenwoordigt. Heeft u een geregistreerd partner of echtgenoot, dan moet die ook tekenen voor de hypotheek.

Vind een notaris voor het opstellen van een hypotheekakte

De hypotheekakte wordt opgemaakt door de notaris. Wij hebben de tarieven voor een hypotheekakte van de verschillende notarissen in kaart gebracht. We vergelijken notarissen op: prijs, plaats en service. Wij zijn 100% onafhankelijk. Alle informatie waarover wij beschikken is met zorg verzameld. Met een druk op de knop ontvangt u gratis een offertes van de notarissen.

Bekijk notaristarieven hypotheekakte »