vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Notaristelefoon

Leestijd
3 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Voor langere tijd een notaris spreken en daarna akte(s) opmaken? Neem contact op met deGoedkoopsteNotaris en vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Via 088 24 24 611. Iedere werkdag van 09.00 - 17.30 uur.

Wat is de Notaristelefoon?

De Notaristelefoon is een Nederlandse telefonische informatielijn waar iedereen terecht kan met vragen over allerlei algemene notariszaken. In principe heeft u maar een paar keer in uw leven een notaris nodig. Het kan daarom soms niet helemaal duidelijk zijn voor welke kwestie u wel of geen notaris moet inschakelen. Bij vragen kunt u de Notaristelefoon bellen en uw twijfels uiten.

Over welke onderwerpen kan ik vragen stellen bij de Notaristelefoon?

Bij de Notaristelefoon kunt u alle algemene notariële vragen stellen. Denk aan vragen over erfenissen, testamenten, schenkingen, het kopen van een huis, huwelijkse voorwaarden, het oprichten van een bedrijf/stichting/vereniging, belastingen, een onterving en andere rechten en plichten die te maken hebben met notariële onderwerpen. Zo komt u er snel genoeg achter of u een notaris nodig hebt voor uw situatie. Ook kunnen de medewerkers van de Notaristelefoon u brochures toesturen waarin u meer notariële informatie kunt lezen.

Wie beantwoordt mijn vragen?

Een notarieel deskundige of notaris kan tot op zekere hoogte alle vragen beantwoorden. Vragen die te specifiek zijn of te gericht op een persoonlijke situatie kunnen de medewerkers van de Notaristelefoon niet beantwoorden. De deskundige aan de lijn verwijst u in dat geval door naar een notaris. In tegenstelling tot medewerkers van de Notaristelefoon maakt een aparte notaris wél een persoonlijk dossier voor u aan. Deze helpt u rechtsgeldige documenten op te stellen, zodat afspraken tussen verschillende partijen wettelijk zijn vastgelegd. De medewerkers van de Notaristelefoon kunnen u hier niet mee helpen.

Voor wie is de Notaristelefoon?

Alle Nederlanders die een notaris-gerelateerde vraag hebben kunnen bellen naar de Notaristelefoon. Een notaris kan doorgaans vrij prijzig zijn. De Notaristelefoon is dan ook een goedkope uitkomst voor mensen die algemene notariële vragen hebben. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld niet precies weet wat de rol van een notaris is en of en wanneer u deze nodig hebt.

Wat zijn de kosten van de Notaristelefoon?

Om u zo goed en professioneel mogelijk te woord te staan vraagt de Notaristelefoon een bijdrage per gesprek. De kosten voor een gesprek zijn € 0,80 per minuut, met een starttarief van € 4,54. Staat u in de wacht voordat het gesprek begint? Dan betaalt u alleen de gebruikelijke belkosten – deze zijn afhankelijk van uw eigen telefonie abonnement. Het maximumbedrag dat u kwijt bent aan een gesprek met de Notaristelefoon is € 40,- (dit is exclusief uw eigen gebruikelijke belkosten).

Wanneer kan ik de Notaristelefoon bellen?

De Notaristelefoon is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 – 13.00 uur. U kunt de notarieel deskundige bereiken op het telefoonnummer 0900 3469393.

Algemene voorwaarden de Notaristelefoon

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is de Nederlandse vakbond voor (kandidaat-) notarissen. Deze bond behartigt de belangen van de gehele notariële beroepsgroep. Daarnaast heeft de KNB de Notaristelefoon opgericht: de telefonische hulplijn voor alle Nederlanders die een notarieel gerichte vraag hebben. Op het gebruik van het 0900-nummer van de Notaristelefoon zijn de Algemene Voorwaarden voor levering van betaalde informatiediensten van toepassing, opgesteld voor de NVI-Branchevereniging Betaalde Content.

Vind de goedkoopste notaris »