vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Algemeen

Hoe vind ik een goedkope notaris?

Leestijd
3 minuten

Categorie
Algemeen

Zoek Notarissen »

Nederlanders komen doorgaans niet zo heel vaak bij de notaris. Voor het kopen van een huis of bij het vastleggen van de liefde in de vorm van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract gaat men naar de notaris . Maar als u naar de notaris gaat, wilt u natuurlijk niet teveel betalen. Daarom is het goed om te zoeken naar een goedkope notaris. Maar hoe vindt u een goedkope notaris? Hier zijn een aantal tips voor het vinden van een goedkope notaris.

Hoe vind ik een goedkope notaris?

U bent dus op zoek naar een notaris. Ergens heeft u vast weleens vernomen dat de tarieven van notarissen, de kosten die notarissen voor hun dienstverlening, in rekening brengen flink kunnen verschillen. Waarom dat is leggen we later in dit artikel uit. Voor nu is het belangrijk om te weten dat notarissen in tarief verschillen. Zo kunt u dus op zoek naar een goedkope notaris.

Een goedkope notaris vindt u door tarieven te vergelijken van notarissen op de akte die u wenst. Stel u zoekt een goedkope notaris voor een samenlevingscontract. Dan vindt u op de website van DeGoedkoopsteNotaris.nl al snel dat de tarieven voor een samenlevingscontract al starten vanaf € 250 euro, maar dat er ook notarissen zijn die rond de € 600 euro rekenen. Een goedkope notaris is dus mogelijk al snel gevonden en kan u dus een enorme besparing opleveren. Ook de tarieven voor een notaris voor het kopen van een huis lopen flink uiteen. Een goedkope notaris rekent rond de € 750 euro voor een hypotheek- en leveringsakte, terwijl er ook notarissen zijn die rond de € 1800 euro rekenen. U kunt dus honderden euro’s besparen door goed te vergelijken en te kiezen voor een goedkope notaris. Vergelijk hier notaristarieven.

Waarom verschillen de tarieven van notarissen?

De tarieven van notarissen zijn sinds 2003 vrijgegeven. Dat betekent dat elke notaris in Nederland kan vragen zijn dienstverlening wat hij wil. Hierdoor kan het zijn dat de ene notaris bij u om de hoek een stuk duurder is dan de andere notaris in het dorp verderop. ‘Is die goedkope notaris dan ook minder goed dan een duurdere notaris?’ is een veelgehoorde vraag. Nee, dat hoeft zeker niet. Sterker nog, uit de vele tienduizenden reviews op DeGoedkoopsteNotaris.nl blijkt dat klanten notarissen gemiddeld waarderen met een ruime 8!

Maar waarom is de ene notaris dan goedkoper dan de andere? Dat komt omdat elke notaris natuurlijk een andere opzet heeft van zijn kantoor. Een goedkope notaris kan bijvoorbeeld in een kleiner kantoor zitten op een industrieterrein, terwijl een duurdere notaris misschien een mooi grachtenpand of monumentale woning als kantoor heeft. Of misschien schenkt de goedkope notaris gewone filterkoffie in plaats van een luxe cappuccino.

Zeker weten dat je een goede notaris hebt? Check dan de beoordelingen over deze notaris van andere gebruikers.

Tips bij het vergelijken van notarissen

  • Let bij het vergelijken van notarissen goed op de afstand die u kiest. Het kan lonen om net iets verder dan 15 kilometer bij u uit de buurt te zoeken. Zo vindt u mogelijk nog goedkopere notarissen.
  • Op onze website vindt u meer dan 45.000 beoordelingen in heel Nederland die gebruik hebben gemaakt van onze website bij het vinden van een voor hen juiste notaris. Daarnaast is het altijd verstandig goed te kijken naar beoordelingen van de notaris zelf. Hoe ervaren anderen de service van de notaris. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
  • Vraag bij meerdere notarissen offertes op. Zo staat u meteen in het systeem van de notaris en kan een afspraak snel doorgang vinden. Daarnaast heeft u zo de meest uitgebreide prijsopgave en komt u niet voor verrassingen te staan. 
Zoek naar een goedkope notaris »