Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Nationale Hypotheek Garantie

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Een eigen woning kopen is belangrijk moment in uw leven. Maar u moet opeens wel veel beslissingen nemen. Een van de belangrijkste beslissingen heeft betrekking op de hypotheek. De keuze voor een hypotheek is immers van invloed op uw financiële situatie op lange termijn. Deze keuze maakt u op basis van uw huidige situatie. Veranderingen in deze situatie kunnen er echter toe leiden dat u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek brengt voor u dus risico's met zich mee. Met een Nationale Hypotheek Garantie kunt u die risico's beperken.

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen bij het afsluiten van een lening als u een woning koopt en/of als u uw woning gaat verbouwen. Hiermee staat het Waarborgfonds borg voor de terugbetaling van uw hypotheeklasten aan de geldverstrekker.

Natuurlijk maakt u bij het aangaan van de lening samen met uw geldverstrekker goede en verstandige afspraken over de betaling van uw woonlasten. Er kunnen zich echter situaties in uw leven voordoen waardoor het aflossen van de lening niet meer mogelijk is. Bijvoorbeeld als uw inkomen vermindert door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of een (echt)scheiding. Het kan voorkomen dat u in zo'n geval uw woning moet verkopen en dat de opbrengst van uw woning lager is dan het bedrag dat u nog moet terugbetalen. Er ontstaat dan een restantschuld. Het Waarborgfonds betaalt deze restantschuld aan de geldverstrekker. Door deze zekerheid van de NHG zal de geldverstrekker u een aantal voordelen bieden.

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »