vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten

Nalaten aan Mercy Ships

Leestijd
3 minuten

Categorie
Algemeen

Zoek Notarissen »

Een kind wordt geboren met een gespleten lip, maar er is geen arts die dit kan verhelpen. Door gebrek aan mondzorg verandert een ontstoken kies langzaam in een balgrote tumor, maar je kunt de operatie om dit te verhelpen niet betalen. Wereldwijd hebben 5 miljard mensen geen toegang tot veilige en betaalbare chirurgische zorg. Elk jaar overlijden hierdoor bijna 17 miljoen mensen. Mercy Ships strijdt tegen dit onrecht door gratis chirurgische zorg te bieden aan de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Dat gebeurt met de inzet van honderden professionele vrijwilligers, op de grootste particuliere ziekenhuisschepen ter wereld. Mercy Ships werkt nauw samen met gastlanden waar het schip aanmeert. Door lokale gezondheidsprofessionals te trainen en ziekenhuizen en klinieken op te knappen, helpen we landen om de gezondheidszorg structureel te verbeteren. Sinds de oprichting in 1978 heeft Mercy Ships medische zorg verleend in meer dan 70 landen. Daarmee zijn meer dan 2,84 miljoen mensen geholpen. Ook zijn ruim 55.000 lokale gezondheidsprofessionals getraind.

Nalaten aan Mercy Ships

Door Mercy Ships op te nemen in uw testament, geeft u kinderen en volwassen in Afrika ook na uw leven hoop en genezing. Uw nalatenschap kan het verschil maken in het leven van duizenden mensen in Afrika. Door uw steun krijgen deze mensen nieuwe hoop en een toekomstperspectief. Uw gift heeft een blijvende invloed!

Geef zorg door. Laat hoop na!

Er zijn verschillende manieren om uw nalatenschap vorm te geven. De twee meest voorkomende vormen zijn een erfstelling en een legaat.

Erfstelling:

U kunt Mercy Ships aanwijzen als (mede)erfgenaam. U neemt daarmee Mercy Ships op in uw testament en wijst de stichting een percentage of uw gehele erfenis.

Legaat:

Ook kunt u ervoor kiezen om Mercy Ships op te nemen als legataris. Bij een legaat geeft u Mercy Ships een vastgesteld bedrag of een fysiek eigendom uit uw nalatenschap. Dat zou bijvoorbeeld een huis kunnen zijn. Daarmee laat u uw erfgenamen een deel na en doet u een gift aan Mercy Ships. U heeft daarnaast ook de mogelijkheid om in uw testament een speciaal project aan te wijzen, waaraan u uw geld wilt besteden. Bijvoorbeeld een project waarbij u bijzonder betrokken bent.

Persoonlijk advies

Wilt u graag persoonlijk met Mercy Ships in contact komen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het werk van Mercy Ships te blijven steunen of wilt u vrijblijvend uw wensen bespreken? Neem dan gerust contact op met onze relatiebeheerder nalatenschappen Richard van Willigen. Richard is bereikbaar via +31 6 53989604 of via richard.vanwilligen@mercyships.nl. Ook kunt u hier de gratis brochure over nalatenschappen aanvragen.

Mogelijkheid om belastingvrij te schenken

Mercy Ships is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is daarmee vrijgesteld van erfbelasting. Wij stellen er het hoogste belang in dat wij zorgvuldig omgaan met u als testateur of legataris. Mercy Ships Holland onderschrijft de Code Nalaten zoals deze is opgesteld door de Commissie Code nalaten in opdracht van ‘Nederland Filantropieland’.

Gebruik onderstaande gegevens van Mercy Ships:

Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Wilt u meer weten over Mercy Ships en haar missie om hoop en genezing te brengen naar de allerarmsten? Klik dan hier.

Notaristarieven opstellen testament »