Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Stichting & Bedrijf

Een eenmanszaak

Leestijd
1 minuut

Categorie
Stichting & Bedrijf

Zoek Notarissen »

Is het hebben van een eenmanszaak altijd uw droom geweest? Het is heel eenvoudig. U hebt een idee en u schrijft een ondernemingsplan. U hoeft u alleen maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij de KvK moet u een keuze maken voor een rechtsvorm. Een eenmanszaak is een rechtsvorm waarbij er maar een eigenaar is. Belasting technisch zijn er een aantal voordelen:

  • Zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek (de eerste drie jaar)

Waar moet je aan denken bij een eenmanszaak?

Als uw bedrijf een eenmanszaak is bent u namelijk privé aansprakelijk voor alle handelingen en financiën van uw eenmanszaak. Dan is er geen onderscheid tussen uw privé- en bedrijfsvermogen. Wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd is er ook een risico voor de partner. De eventuele schulden van het bedrijf kunnen ze dan verhalen op de partner. Door huwelijkse voorwaarden op te laten stellen kunt u dit voorkomen.

Eventuele andere rechtsvormen:

Notaris voor oprichting eenmanszaak?

Voor een eenmanszaak is de tussenkomst van een notaris niet verplicht, maar wel aan te bevelen. Hij kan met u meedenken of de eenmanszaak de meest geschikte vorm is. Of hij adviseert om een eventuele gemeenschap van goederen om te zetten in huwelijkse voorwaarden.

Notarissen vergelijken

Wilt u voor de oprichting van uw eenmanszaak naar de notaris om zaken vast te laten leggen? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kunt u de notarissen vergelijken op basis van plaats, prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op de kosten van de notaris.

Bekijk notaristarieven oprichten BV »