Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Hypotheek op 1 naam zetten na scheiding

Hoe wordt de hypotheek op één naam gezet?

Wanneer jullie samen een huis bezitten met een gezamenlijke hypotheek en jullie gaan uit elkaar en een van jullie beiden wenst de hypotheek over te nemen dan kan dat op 2 manieren geregeld worden. 

1. Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheidHoofdelijke aansprakelijkheid betekent dat beide echtgenoten/partners aansprakelijk zijn voor de gehele hypotheekschuld. Wanneer u uit elkaar gaat dan kan de bank degene die de woning verlaat ontslaan uit de hoofdelijke aansprakelijkheid. Deze akte wordt door de bank opgesteld en naar de notaris gestuurd. Beide akten ondertekent u bij de notaris. De bank verleend alleen ontslag wanneer degene die de hypotheek op naam krijgt kan voldoen aan de rente- en/of aflossingsverplichtingen. Hiervoor moeten inkomens- en/of taxatiegegevens aangeleverd worden. De bank beoordeelt of uw inkomen en/of de waarde van het huis voldoende zijn om de hypotheek op 1 naam te zetten.

2. Oversluiten hypotheek
Degene die in het huis blijft wonen lost de hypotheek geheel af en sluit vervolgens op eigen naam een nieuwe hypotheek af. Daardoor vervalt de hoofdelijke aansprakelijkheid van de ander automatisch. 

Ook voor het oversluiten van een hypotheek bij een scheiding gaat u naar de notaris. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344