Maandag vanaf 09:15 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks rente en aflossing. Het totaalbedrag blijft gedurende de looptijd hetzelfde, echter de samenstelling verandert. U betaalt in het begin veel rente en weinig aflossing. Geleidelijk wordt uw schuld kleiner, hoeft u minder rente te betalen en kan er méér afgelost worden. Uw schuld wordt steeds lager. Echter daardoor heeft u minder renteaftrek! Uw netto maandlasten stijgen dus.

Voordelen annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteiten-hypotheek bent u er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Tijdens de looptijd lost u immers al langzaam uw schuld af. U zal dan achteraf niet met een schuld blijven zitten.

Nadelen annuïteitenhypotheek

Fiscaal gezien is deze constructie minder gunstig dan bij enige andere hypotheekvorm. Daardoor is de annuïteitenhypotheek over de gehele looptijd netto meestal een stuk duurder dan andere vormen. Bovendien heeft u geen rendement op de aflossing.

Voor uw hypotheek naar de notaris

Gaat u een huis kopen? Dan zult u voor verschillende aktes een notaris nodig hebben. Lees meer over de notaris en huis en hypotheek. Op DeGoedkoopsteNotaris kunt u eenvoudig zoeken naar notarissen bij u in de buurt. Vergelijk de tarieven en vraag een gratis offerte aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344