vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

ZZP hypotheek

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Zelfstandigen hebben tegenwoordig net als flexwerkers en afgestudeerden minder moeite met het krijgen van een hypotheek. Met het vooruitzicht van een stijgend inkomen, verstrekken banken makkelijker een hypotheek. 

Sinds de introductie van de Inkomensverklaring in december 2016 sloten duizend zzp’ers een hypotheek zonder de gebruikelijke drie kalenderjaren aan cijfers te hoeven overleggen. Volgens de NHG zijn het vooral zelfstandigen jonger dan 35 jaar die van de mogelijkheid gebruikmaken.

Het gemiddelde inkomen van de zelfstandigen bedraagt ruim € 27.000 per jaar. Daarnaast beschikken ze ongeveer over een jaarinkomen aan reserve om financiële tegenvallers op te vangen. Volgens NHG liggen de solvabiliteit en liquiditeit ver boven het minimaal vereiste niveau. Driekwart van de zelfstandigen met een NHG-hypotheek heeft ook een partner met een inkomen. 

Notaris voor opmaken hypotheek

Voor het opmaken van een hypotheek is een notaris nodig. DeGoedkoopsteNotaris.nl helpt bij het vinden van een voordelige notaris bij u in de buurt. U kunt meteen gratis meerdere offertes aanvragen.

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »