Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug
Mevrouw met handen over elkaar

Voogdij

Zelf bepalen wie het gezag over jouw minderjarige kinderen krijgt? Laat dan de voogdij vastleggen! Indien beide ouders van een minderjarig kind komen te overlijden, moet er iemand als voogd worden aangewezen. 

Wat is een voogd?

Een voogd is iemand die de verantwoordelijkheid over de opvoeding van een minderjarig kind op zich neemt. Een voogd is nodig als beide ouders niet meer in staat zijn om voor de kinderen te zorgen, bijvoorbeeld door overlijden. De voogd zorgt er voor dat het kind in een veilige omgeving kan opgroeien. Ouders kunnen er voor kiezen om één of twee voogden te benoemen. 

Vastleggen voogdij

Als beide ouders zijn overleden en er is niets over de voogdij vastgelegd, dan bepaalt de rechter wie de voogdij krijgt. De rechter raadpleegt hiervoor de families en vrienden. In je testament kun je vastleggen wie de voogdij over de kinderen krijgt. Zo voorkom je dat iemand, waarvan je het eigenlijk liever niet hebt, de voogdij krijgt over jouw kinderen.

Het is mogelijk om de voogdij vast te leggen zonder dat er een testament bij komt kijken. Sinds 2014 kan dit namelijk ook via het gezagsregister. Wil je uitgebreid vastleggen hoe je wilt dat de kinderen opgevoed worden? Dan leg je dit vast in een testament, hier kan je ook in vastleggen wat er met je nalatenschap gebeurt.

Notaris vergelijken

Voor het vastleggen van de voogdij in je testament ga je naar de notaris. Omdat de notaris vrij is in het bepalen van zijn tarieven kan de ene notaris een stuk duurder zijn dan de andere. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, vergelijk je de notaristarieven op DeGoedkoopsteNotaris.nl!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344