Nu geopend! 0882424611 Mail ons

Testament wijzigen. Is dat verstandig?

15-02-2019 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Heeft u een testament? Dan doet u er verstandig aan om de inhoud eens in de zoveel tijd te checken. De wet op dit gebied wijzigt regelmatig maar ook uw persoonlijke situatie is aan verandering onderhevig.  

Hoe wijzigt u uw testament?
Voor het wijzigen van het testament gaat u naar de notaris. Alleen vastgelegd door de notaris zijn de wijzigingen geldig. Echter kan er niet gestreept worden in een testament. De notaris kiest er dan ook voor om bij wijzigingen in een testament een nieuw testament op te stellen.

Waarom wijzigingen aanbrengen in uw testament?Er zijn verschillende redenen om een wijziging in uw testament aan te brengen. Lees hiervoor onze blog.

Geldigheid testament
Een testament is voor altijd geldig. Het testament wordt door de notaris ingeschreven bij het Centraal Testamentenregister. Het verscheuren of weggooien van uw testament maakt het testament dus niet ongeldig.

Wilt u uw testament ongeldig maken? Dan moet u uw testament ‘herroepen’ bij de notaris. U laat het document dan nietig verklaren. De notaris zorgt er voor dat het testament niet meer van kracht is. Er wordt dan géén nieuw testament opgesteld. Uw nalatenschap wordt dan volgens de wettelijke verdeling verdeeld.

Let op: U kunt een testament opstellen voor 1 persoon, voor 2 personen, met kinderen of zonder kinderen.

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344