Stel uw vraag 088 24 24 611
Dinsdag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Vijf tips bij het bezichtigen van uw ideale woning

Leestijd
2 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

1. Voorbereiding

De huizenjacht begint met het berekenen van uw maximale hypotheek. Uw maximale hypotheek geeft een goed beeld van de mogelijkheden die u heeft. Maak vervolgens een wensenlijstje. Aan welke wensen moet de woning voldoen? Bepaal bijvoorbeeld het aantal kamers, een balkon of een tuin. Selecteer op huizensites woningen die zowel binnen uw budget als uw wensenlijstje vallen. Gaat u de Open Huizen Dag bezoeken? Stippel dan een route uit van alle woningen die u wilt bezoeken.

2. Bezichtiging

U bent goed voorbereid, de bezichtiging kan beginnen! Neem tijdens ieder bezoek uw wensenlijstje mee, maak foto’s en aantekeningen. Hierdoor kan u thuis alles nog eens rustig bekijken en de woningen met elkaar vergelijken. Het aanhouden van dezelfde route bij de bezichtigingen, helpt bij het maken van een goede vergelijking.

3. Verkopende partij

De verkopende partij is een belangrijke bron van informatie. Maak hier gebruik van! Vraag ze bijvoorbeeld waarom ze het huis verkopen en wat zij de belangrijkste voordelen van het huis vinden. Dit kunnen redenen voor u zijn om het huis te kopen. Of juist niet. Als ze haast hebben bij de verkoop, dan heeft u een goede onderhandelingspositie.

4. Neem de tijd

Neem de tijd voor iedere bezichtiging zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Bijvoorbeeld of het onderhoud goed is en of er genoeg opbergruimte is. Bedenk of u uzelf in de woning ziet. Heeft u meteen een slecht gevoel bij de woning? Blijf er dan niet te lang, wie weet past de volgende woning beter bij u.

5. Buurt

Minstens zo belangrijk is de buurt waar de woning staat. Vraag uzelf af of er voldoende voorzieningen in de buurt zijn. Kijk ook of de woning goed te bereiken is. Is het eenvoudig naar uw werk te geraken ? Wonen uw familie en vrienden op acceptabele afstand? Voldoet de buurt aan al deze voorwaarden? Ga ’s avonds en in het weekend terug om te kijken of de buurt u nog steeds aanspreekt.

Notaristarieven vergelijken

Om de koop definitief te maken heeft u een notaris nodig voor de hypotheek- en leveringsakte. Notarissen mogen zelf hun tarieven bepalen, waardoor deze behoorlijk uiteenlopen. Door te vergelijken kunt u honderden euro’s besparen. Vergelijk, kies een notaris en bespaar. 

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »