Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Vereniging Van Eigenaren

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Wat is nu eigenlijk Vereniging Van Eigenaren (VVE)? Als u een appartement koopt word u automatisch lid van de VVE. Dit komt omdat u mede eigenaar bent van een gedeelte van het hele gebouw zoals het trappenhuis of de lift. De vereniging van eigenaren zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke belangen van de individuele eigenaren worden behartigd.

Wat doet de Vereniging Van Eigenaren?

Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschappelijke onderdelen van een gebouw. Delen de gezamenlijke kosten, lossen gezamenlijke problemen op en beheren de financiën van de VVE zelf. Samen met de andere leden kunt u beslissen over het onderhoud en investeringen in het gebouw. Er is een algemene ledenvergadering waar alle punten worden besproken. De splitsingsakte schrijft voor hoe de algemene ledenvergadering is georganiseerd. 

Wat wordt er besproken in de algemene ledenvergadering?

In de algemene ledenvergadering wordt er een bestuur gekozen. Wat het bestuur doet is het opstellen van jaarstukken en begrotingen, het beheren van financiële stukken, het regelen van vergaderingen en het afsluiten van verzekeringen. Het bestuur zorgt er tevens voor dat de besluiten die de vergadering neemt worden uitgevoerd. 

Waar heeft u een splitsingsakte voor nodig?

Er moet worden vastgelegd wat de gemeenschappelijke delen van het gebouw zijn en de kostenverdeling. In een splitsingsakte kan dit worden opgenomen. In deze akte kunt u de statuten van de vereniging zien, de naam waaronder deze vereniging mag handelen en het reglement. Al uw rechten en plichten als eigenaar staan in de akte vermeld. 

Notarissen vergelijken

Wilt u een vereniging gaan oprichten? Vergelijk dan snel de tarieven van de notarissen op DeGoedkoopsteNotaris.nl en vraag gratis offertes aan. Zo kunt u honderden euro's besparen. 

Bekijk notaristarieven voor oprichten vereniging »