Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Algemeen

Notaris kiezen

Leestijd
1 minuut

Categorie
Algemeen

Zoek Notarissen »

Stel, u heeft een notaris nodig voor het laten opstellen van uw testament. Welke notaris gaat u dan kiezen? Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. De prijs bijvoorbeeld, maar ook zeker niet onbelangrijk zijn de voorwaarden die een notaris heeft opgesteld. 

Waar moet u op letten bij het kiezen van de notaris? 

  • De prijzen kunnen enorm verschillen per notaris. Dit komt omdat de notarissen hun eigen tarieven mogen bepalen. Vergelijk daarom altijd eerst de tarieven van de notarissen voordat u een keuze maakt. DeGoedkoopsteNotaris.nl heeft deze notaristarieven voor u verzameld. 
  • De wijze waarop een prijs is samengesteld verschilt per notaris. Soms wordt er gewerkt met een vast bedrag, maar een andere notaris kan kiezen voor een uurtarief.
  • De voorwaarden verschillen per notaris. Voordat u een keuze maakt is het verstandig erop te letten wat de voorwaarden zijn van de notaris. Dit kan uiteindelijk veel geld besparen.

Vrije keuze notaris

Bij een bestaand huis koopt u meestal 'kosten koper'. Dit betekent dat de koper alle kosten betaalt van de notaris. De koper mag dus de notaris kiezen die nodig is voor de eventuele hypotheekakte en leveringsakte. Bij een nieuwbouwhuis kiest de verkoper de notaris, omdat de verkoper de notariskosten betaalt. 

Notarissen vergelijken

Via DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u alle notaristarieven vergelijken van de notarissen bij u in de buurt. Vergelijk snel en vraag direct gratis offertes aan. 

Vind de notaris die bij u past »