Stel uw vraag 088 24 24 611
Maandag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Nalaten aan Stichting Vluchteling

Leestijd
3 minuten

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Over Stichting Vluchteling  Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen ontheemden die het slachtoffer zijn van conflicten, geweld of natuurrampen. Onze hulp richt zich op vluchtelingen, ontheemden en terugkeerders; het totale aantal in de wereld ligt momenteel rond de 84 miljoen. Bij acute nood bieden we levensreddende noodhulp als medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Maar ook bij langdurige humanitaire crises kunnen mensen op ons rekenen, bijvoorbeeld voor onderwijs en psychosociale steun ter verwerking van traumatische ervaringen. We doen dit in samenwerking met een aantal internationale en lokale uitvoerende organisaties zoals hulporganisatie Intersos en het International Rescue Committee (IRC).   

Nalaten aan Stichting Vluchteling

Door een deel van uw bezit na te laten aan Stichting Vluchteling, draagt u bij aan een mooiere wereld. Nalaten aan Stichting Vluchteling is een bijzondere daad. Met uw gift - groot én klein - vastgelegd in uw testament kunt u uw idealen voort laten leven. Uw nalatenschap kan hét verschil maken in het leven van mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Door uw steun krijgen zij weer hoop op een toekomst, óók als u er niet meer bent.

Een mooi gebaar

Overweegt u om aan Stichting Vluchteling na te laten? Dan is dat als vanzelfsprekend zeer betekenisvol voor hen. Neem dit op in uw testament bij de notaris om er zeker van te zijn dat het nalatenschap ook bij hen terechtkomt. Daarnaast kunt u dit ook nog persoonlijk laten weten aan Stichting Vluchteling zelf.

Mevrouw Herstel, Corrie Herstel, steunde Stichting Vluchteling vele jaren. Onlangs overleed zij, op 83-jarige leeftijd na een spaar- en zorgzaam leven. Ze maakte als jong meisje de Tweede Wereldoorlog mee, zij zag hoe belangrijk het is dat mensen elkaar helpen.

Mevrouw Herstel was een van de eerste vrouwelijke gynaecologen. Na haar studie werkte ze enige tijd in Oeganda. Zij was onder de indruk van de gebrekkige manier waarop gewerkt moest worden in de ziekenhuizen in Oeganda. Zeker vergeleken met wat allemaal beschikbaar en mogelijk is in Nederland. 

Stichting Vluchteling ontving uit de nalatenschap van Corrie Herstel een indrukwekkend bedrag. Na overleg met haar familie besloten we dat dit door mevrouw Herstel bij elkaar gespaarde geld het beste kon gaan naar haar Congolese collega gynaecoloog die een evenzo spaarzaam bestaan leidt, Nobelprijswinnaar dokter Denis Mukwege. Hiermee kan een nieuwe kliniek gebouwd worden in het door oorlog en conflict geteisterde Kisangani, de derde stad van Congo.

Hoe benoemt u Stichting Vluchteling als erfgenaam?

Benoem Stichting Vluchteling op de volgende manier als erfgenaam:

  • Stichting Vluchteling benoemt u als één van uw erfgenamen of als enige erfgenaam. Een erfgenaam krijgt recht op uw nalatenschap. Precies zoals u dit voor personen doet is het ook mogelijk om dit voor organisaties zoals Stichting Vluchteling te doen.
  • Wilt u Stichting Vluchteling niet als erfgenaam opnemen? Dan kunt u ook iets nalaten door Stichting Vluchteling als legataris op te nemen. Zo laat u familieleden of vrienden iets na en is het daarnaast ook nog mogelijk om een gift te schenken aan Stichting Vluchteling.

Persoonlijk advies over nalaten aan Stichting Vluchteling

Wilt u persoonlijk met Stichting Vluchteling in contact komen? Heeft u vragen over nalaten aan Stichting Vluchteling of wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen? U kunt hiervoor het best contact opnemen met de relatiemanager nalatenschappen van Stichting Vluchteling. Marc Pesch is bereikbaar via 070 346 89 46 of marcpesch@vluchteling.nl. Ook zijn er mogelijkheden om uw nalatenschap een specifieke bestemming binnen de Stichting Vluchteling te geven.

Is het mogelijk om belastingvrij te schenken?

Stichting Vluchteling is net als andere goede doelen aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en vrijgesteld van erfbelasting. 

Gebruik de volgende gegevens om in uw testament op te nemen:

Stichting Vluchteling 
Den Haag, 2593 BM 
Laan van Nieuw Oost Indië 131 
 
Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 41149486. ANBI/RSIN nummer: 00 48 87 384.

Wil je meer weten over Stichting Vluchteling en haar werkzaamheden? Klik dan hier.

Notaristarieven opstellen testament »