vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Koude uitsluiting

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Wat als u huwelijkse voorwaarden wilt op laten stellen? Er zijn een aantal mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Bijvoorbeeld beperkte gemeenschap of koude uitsluiting. Als u onder huwelijkse voorwaarden gaat trouwen legt u vast welke bezittingen van wie zijn en wat er gedeeld wordt. Dit kan gaan om meubels in uw huis, maar ook om de verdeling van de kosten van het huishouden. 

Wat betekent koude uitsluiting?

Als u heeft gekozen voor koude uitsluiting blijven alle goederen en schulden privé. Als er geen verrekening van inkomsten wordt afgesproken spreekt men van koude uitsluiting. Deze bepaling wordt vooral gebruikt als ouders niet willen dat de erfenis beschikbaar is voor de echtgenoot van hun kind. 

Voor de ouders

Door een uitsluitingsclausule in uw testament op te laten nemen zorgt u ervoor dat de koude kant geen aanspraak kan maken op de erfenis of schenkingen die u doet. Als uw kind is getrouwd in gemeenschap van goederen of een geregistreerd partnerschap zonder voorwaarden worden alle bezittingen en schulden met elkaar gedeeld.

Een notaris voor huwelijkse voorwaarden:

Heeft u een notaris nodig om de huwelijkse voorwaarden te laten vastleggen? Gebruik dan onze vergelijker op deGoedkoopsteNotaris.nl om notarissen te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Vraag gratis offertes aan bij de notarissen van uw keuze. Hierdoor kunt u besparen op kosten voor de huwelijkse voorwaarden. 

Bekijk notaristarieven huwelijkse voorwaarden »