Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Huwelijkse voorwaarden omzetten

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Bent u getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, maar is in het huwelijk iets veranderd en wilt u dit wijzigen? Het is mogelijk om de huwelijkse voorwaarden dan om te zetten naar gemeenschap van goederen.

Misschien bent u getrouwd op huwelijkse voorwaarden in verband met hebben van een eigen bedrijf of doordat een van beiden met schuldeisers te maken had. Gewijzigde omstandigheden kunnen de reden zijn tot wijziging van de huwelijkse voorwaarden.

Voordeel huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden kunnen veel bescherming bieden. In gemeenschap van goederen deelt u namelijk winst, maar ook schulden. Huwelijkse voorwaarden beschermen u tegen dit soort situaties. Als u de voorwaarden laat opmaken, kunt u exact aangeven wat u wel en niet wilt delen. Het is dus niet: we delen alles of niets. Er is veel mogelijk.

Kosten omzetten huwelijkse voorwaarden

Het omzetten van huwelijkse voorwaarden behoeft de goedkeuring van de rechter, welke de notaris voor u zal aanvragen. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vind u snel en eenvoudig de beste en goedkoopste notaris bij u in de buurt. De notaris kan voor u de voorwaarden opstellen en u daar uiteraard ook deskundig advies over geven.

Bekijk notaristarieven huwelijkse voorwaarden »