Stel uw vraag 088 24 24 611
Dinsdag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Beleggingshypotheek

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Bij een beleggingshypotheek wordt de hypotheek tijdens de looptijd niet afgelost, maar vindt er kapitaalsopbouw plaats waarmee aan het einde van de looptijd de hypotheek ineens wordt afgelost. De kapitaalsopbouw vindt plaats binnen de beleggingshypotheek middels beleggen, meestal in aandelenfondsen.

Voor- en nadelen beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek geeft geen garantie dat u aan het einde van de looptijd de hypotheek kunt aflossen, maar daarnaast is het mogelijk dat u geld overhoudt. De maandlasten kunnen bij een beleggingshypotheek vaak lager zijn dan van een spaarhypotheek, omdat – op termijn – met beleggen doorgaans een beter rendement wordt behaald dan met sparen.

De beleggingshypotheek maakt optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden: hypotheekrente aftrek gedurende maximaal 30 jaar en vrijstelling van rendementsheffing voor zover maximaal mogelijk is. Een beleggingshypotheek is minder geschikt als u geen risico wilt of kunt lopen, of als de hypotheek kort loopt.

Voor het afsluiten van een beleggingshypotheek gelden een aantal regels die bij elke bank min of meer hetzelfde zijn: U kunt tot 70% van de waarde in verhuurde staat financieren middels een beleggingshypotheek. U moet dus zorgen voor 30% eigen geld als de minimale eigen investering.

De beleggingshypotheek kan niet meer worden afgesloten door starters vanaf 1 januari 2013.

Gaat u een huis kopen? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met de notaris. Lees waarvoor u een notaris nodig heeft bij het kopen van een huis.

Op onze website kunt u alle notarissen bij u in de buurt vinden. Wij laten u ook de verschillende tarieven en de kwaliteitsscores zien. Notarissen hangen zelf een prijskaartje aan een akte. U kunt met vergelijken honderden euro’s besparen op uw akte.

Vind de goedkoopste notaris »