Stel uw vraag 088 24 24 611
Dinsdag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Annuïteitenhypotheek

Leestijd
1 minuut

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks rente en aflossing. Het totaalbedrag blijft gedurende de looptijd hetzelfde, echter de samenstelling verandert. U betaalt in het begin veel rente en weinig aflossing. Geleidelijk wordt uw schuld kleiner, hoeft u minder rente te betalen en kan er méér afgelost worden. Uw schuld wordt steeds lager. Echter daardoor heeft u minder renteaftrek! Uw netto maandlasten stijgen dus.

Voordelen annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteiten-hypotheek bent u er altijd zeker van dat de hypotheek op de einddatum wordt afgelost. Tijdens de looptijd lost u immers al langzaam uw schuld af. U zal dan achteraf niet met een schuld blijven zitten.

Nadelen annuïteitenhypotheek

Fiscaal gezien is deze constructie minder gunstig dan bij enige andere hypotheekvorm. Daardoor is de annuïteitenhypotheek over de gehele looptijd netto meestal een stuk duurder dan andere vormen. Bovendien heeft u geen rendement op de aflossing.

Voor uw hypotheek naar de notaris

Gaat u een huis kopen? Dan zult u voor verschillende aktes een notaris nodig hebben. Lees meer over de notaris en huis en hypotheek. Op DeGoedkoopsteNotaris kunt u eenvoudig zoeken naar notarissen bij u in de buurt. Vergelijk de tarieven en vraag een gratis offerte aan.

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »