vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten

Voor de pers

DeGoedkoopsteNotaris.nl is sinds haar lancering 10 jaar geleden uitgegroeid tot het grootste online platform voor notarissen. Zij heeft tot doel om als onafhankelijk medium de  transparantie van kwaliteit en tarieven in het notariaat vergroten. Op de site staat een overzicht van van zo'n 50% van alle notariskantoren in Nederland met tarieven voor aktes op het gebied van huis en hypotheek (onroerend goed praktjk), ervan en schenken (familiepraktijk) en bedrijven en rechtspersonen (ondernemingspraktijk). Daarnaast is de site begin 2010 uitgebreid met zo'n 6.000 beoordelingen van de dienstverlening van notarissen. 

De invoering van marktwerking in het Notariaat heeft de afgelopen jaren geleid tot fors lagere notaristarieven. In de periode 2008 / 2009 zijn deze tarieven verder gedaald als gevolg van de kredietcrisis en de daarmee samenhangde teruglopende vraag naar hypotheek en transportaktes. De onroerend goedpraktijk vertegenwoordigt circa 70% van de inkomsten in het notariaat. Door het hele land zijn grote verschillen zichtbaar voor vergelijkbare diensten. De intensiteit van de concurrentie van notariskantoren onderling verschilt echter sterk per regio.

Voor vragen over persberichten of DGN in het nieuws kunt u contact opnemen met directeur mr. Peter Ruys op telefoonnummer 020 - 616 8200 of stuur een mail naar pers@dgngroep.nl