vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

De 5 beste redenen om nu een huis te kopen

Leestijd
2 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Alle verkeerslichten staan op groen om nu een huis te kopen. Wij van DeGoedkoopsteNotaris.nl hebben de zes beste redenen voor u op een rijtje gezet.

1. Hypotheekrentes staan historisch laag

U kunt nu al kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar tegen een rente van iets minder dan drie procent. Op Hypotheek24.nl kunt u alle hypotheekrentes vergelijken.
De hoogte van de hypotheekrente bepaalt voor een groot deel de hoogte van de woonlasten. Door te kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar, bent u verzekerd van lage woonlasten voor een lange periode. Probeer dergelijke goede afspraken maar eens te maken met de verhuurder van een huurhuis.

2. Per 1 januari 2019 kun je minder maximaal lenen

Vanaf 1 januari 2019 verandert er opnieuw een aantal zaken. U mag dan namelijk minder lenen en de maximale hypotheek voor Nationale Hypotheek Garantie wordt verlaagd. Dit houdt dus in dat u zelf meer spaargeld moet inleggen en dat u meer hypotheekrente moet betalen. Wacht dus niet te lang met het kopen van uw huis.

Bedenk dus goed dat u voor 1 januari 2019 naar alle waarschijnlijkheid een duurder droomhuis kan financieren. Wees op tijd!

3. Kopen van een huis is veel aantrekkelijker dan huren

Er zijn meerdere redenen waarom een koophuis een betere keuze is dan een huurhuis. Bij het huren moet u rekening houden met jaarlijkse stijgingen van de huur aan de hand van de inflatiecijfers. Daarnaast bouwt u in een koophuis een vermogen op. De huur van het huis blijft u betalen zolang u er blijft wonen. Bij het kopen gaat het om tijdelijke woonlasten voor een periode van maximaal dertig jaar.

4. Bij het bereiken van de einddatum is het huis afbetaald

U Bouwt een vermogen op in uw huis. In de huidige hypotheekvormen is de hypotheek namelijk afbetaald bij het bereiken van de einddatum van de hypotheek. Dus na maximaal dertig jaar is het huis vrij van hypotheek. Dit kunt u eventueel gebruiken als extra aanvulling op je pensioen.

5. Vergelijk notaristarieven in heel Nederland

Op DeGoedkoopsteNotaris kunt u eenvoudig de notaristarieven vergelijken van notarissen in Nederland. Hierdoor kunt u veel geld besparen want notaristarieven kunnen onderling sterk verschillen.

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »