Stel uw vraag 088 24 24 611
Maandag vanaf 09:00 weer geopend
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Samenlevingscheck

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Steeds meer mensen gaan samenwonen, zonder getrouwd te zijn of iets anders vast te leggen. Er zijn echter een hoop zaken die handig en verstandig zijn om te regelen. Is het voor u verstandig een samenlevingscontract op te laten stellen bij de notaris?

Samenlevingscontract

In een samenlevingscontract  kunnen afspraken worden opgenomen over bijvoorbeeld financiële zaken en bezittingen. Een notaris kan u helpen bij het maken van afspraken.

Zonder een samenlevingscontract maakt het wettelijk namelijk niets uit of u samenwonen of apart wonen. Stel dat één van u beide komt te overlijden, dan bent u geen erfgenamen van elkaar en heeft u als partner nergens recht op. Het is een naar idee, maar wel goed om bij stil te staan.

Doe de samenlevingscheck

Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u zelf heel gemakkelijk een samenlevingscheck doen. Aan de hand van een vragenlijst wordt bepaald of het voor u handig is om naar de notaris te gaan om een aantal zaken vast te laten leggen.

Weet u al zeker dat u afspraken wilt laten vastleggen, bekijk dan hier de tarieven voor een samenlevingscontract van alle notarissen.

Bekijk notaristarieven samenlevingscontract »