vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Persoon & Familie

Samenwonen tips

Leestijd
1 minuut

Categorie
Persoon & Familie

Zoek Notarissen »

Het succes van samenwonen zit hem niet alleen in de liefde tussen jou en jouw partner, daarvoor is meer nodig. Door afspraken te maken over een aantal zaken kan het samenwonen soepeler verlopen en kom je niet voor verrassingen te staan. En zo zijn er nog meer samenwonen tips.

Afspraken maken 

Bij het maken van afspraken wordt duidelijk hoe jij en jouw partner denken over bepaalde financiële en huishoudelijke zaken. Misschien hebben jullie wel een totaal verschillende mening over dingen. Dan is het goed dat dit voordat je gaat samenwonen uitgesproken wordt en kunnen deze meningsverschillen met compromissen en afspraken worden opgelost en vastgelegd.
Omdat het beter is om een aantal zaken van tevoren in kaart te brengen en daarover afspraken te maken hebben wij nog een aantal samenwonen tips voor je op een rijtje gezet:

- Bedenk hoe de variabele lasten worden betaald
- Bepaal hoeveel geld er gaat naar de variabele lasten
- Maak afspraken over huishoudelijke taken
- Spreek af wie maakt er schoon, en wie doet wanneer huisinkopen
- Bepaal welke spullen van wie zijn

Notarissen vergelijken

Wil je de zaken goed regelen en vast laten leggen? Kies dan voor een samenlevingscontract. In een samenlevingscontract kun je de afspraken tussen u en uw partner officieel laten vastleggen. Dit is verstandig om te doen als je niet getrouwd bent en gaat samen wonen. Op deGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van jouw keuze. Hierdoor kun je besparen op kosten voor een samenlevingscontract.

Bekijk notaristarieven samenlevingscontract »