Nu geopend! 0882424611 Mail ons

Notaris kiezen

Stel, u heeft een notaris nodig voor het laten opstellen van je testament. Welke notaris gaat u dan kiezen? Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. De prijs bijvoorbeeld, maar ook zeker niet onbelangrijk zijn de voorwaarden die een notaris heeft opgesteld. 

Waar moet u op letten bij het kiezen van de notaris? 

  • De prijzen kunnen enorm verschillen per notaris. Dit komt omdat de notarissen hun eigen tarieven mogen bepalen. Vergelijk daarom altijd eerst de tarieven van de notarissen voordat u een keuze maakt. DeGoedkoopsteNotaris.nl heeft deze notaristarieven voor u verzameld. 
  • De wijze waarop een prijs is samengesteld verschilt per notaris. Soms wordt er gewerkt met een vast bedrag, maar een andere notaris kan kiezen voor een uurtarief.
  • De voorwaarden verschillen per notaris. Voordat u een keuze maakt is het verstandig erop te letten wat de voorwaarden zijn van de notaris. Dit kan uiteindelijk veel geld besparen.

Vrije keuze notaris

Bij een bestaand huis koopt u meestal 'kosten koper'. Dit betekent dat de koper alle kosten betaalt van de notaris. De koper mag dus de notaris kiezen die nodig is voor de eventuele hypotheekakte en leveringsakte. Bij een nieuwbouwhuis kiest de verkoper de notaris, omdat de verkoper de notariskosten betaalt. 

Notarissen vergelijken

Via DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u alle notaristarieven vergelijken van de notarissen bij u in de buurt. Vergelijk snel en vraag direct gratis offertes aan. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Lees meer over: Algemeen

Wie kiest de notaris bij het kopen van een woning?

De hoofdregel is dat u als koper de notaris kiest. Ga daarbij niet alleen voor de laagste prijs voor het opstellen van de hypotheekakte en leveringsakte, maar vraag ook wat de notaris nog meer voor u kan betekenen. Stel bij het vinden van de juiste notaris de volgende vragen:

  • Is er de gelegenheid voor een niet verplichtend informatief gesprek?
  • Kunt u op de gewenste termijn terecht?
  • Besteedt de notaris ook tijd aan uw persoonlijke situatie? Adviseert hij bijvoorbeeld over een testament of samenlevingscontract?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344