Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten
Huis & Hypotheek

Huis kopen in Amsterdam

Leestijd
2 minuten

Categorie
Huis & Hypotheek

Zoek Notarissen »

Bent u van plan een huis te kopen in Amsterdam hou dan een aantal zaken in uw achterhoofd als u gaat bieden op een woning. Denk aan een langere doorlooptijd om uw hypotheek te regelen door drukte op de huizenmarkt. Deze kan oplopen tot 8 weken. 

Uw hypotheek regelen via Hypotheek24.nl kan al vanaf 2.250 euro. Voor dit bedrag krijgt u een adviesgesprek met één van onze onafhankelijke adviseurs en regelt uw persoonlijke hypotheekcoach uw hypotheek. 

Erfpacht

Als u een huis gaat kopen zijn er twee mogelijkheden:

  • U koopt een woning op eigen grond
  • U koopt een huis met erfpacht

In het geval van erfpacht betaalt u maandelijks of jaarlijks een erfpachtcanon aan de gemeente die eigenaar is van de grond waarop uw huis staat. U huurt dan als het ware de grond en dit is meestal vastgestelde voor een periode van 49 of 99 jaar. 

Koopovereenkomst door notaris

In de koopovereenkomst staan de afspraken voor het kopen van een woning tussen verkoper en koper. Het wordt ook wel het voorlopige koopovereenkomst genoemd. In de overeenkomst kunnen ontbindende voorwaarden staan. De koper heeft, na het tekenen van de koopakte, drie dagen bedenktijd om de koopakte te ontbinden zonder opgaaf van reden.

Naast het opstellen van de hypotheek en leveringsakte stelt de notaris in Amsterdam ook de koopovereenkomst op. Ze noemen dat het Amsterdamse model. Buiten Amsterdam gebeurt het door de verkopende makelaar. De Amsterdamse notaris is beter op de hoogte van alle juridische zaken inzake erfpacht etc.. In Amsterdam en omgeving liggen de tarieven van de notaris voor een hypotheek- en leveringsakte samen met een koopovereenkomst tussen de €1600,- en de € 2000,-. Het is goed de tarieven te vergelijken en zo kosten te besparen!

Ontbindende voorwaarden

U bent aan het bieden, maar er zijn nog 10 anderen geïnteresseerd in dezelfde woning. Wordt uw bod geaccepteerd zorg er dan voor dat er ontbindende voorwaarden worden opgenomen in uw voorlopige koopovereenkomst. Een notaris kan u adviseren over de voorwaarden die voor u het beste zijn. 

Notarissen vergelijken

Vaak wordt er al vroeg in het proces gevraagd een notaris te kiezen. Vergelijk op de GoedkoopsteNotaris.nl de notaristarieven van notarissen bij u in de buurt en vraag gratis bij meerdere notarissen een offerte op. 

Bekijk notaristarieven voor het kopen van een huis »