Open van 09:00 tot 17:00 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Tweetrapstestament

Misschien heb je nog nooit gehoord van een tweetrapstestament. Toch zou het van pas kunnen komen in het geval je komt te overlijden. Je wilt je partner niet met te veel kosten opzadelen. De kosten zitten in de erfbelasting die moet worden betaald over de verkregen erfenis, erfbelasting kan ontzettend hoog zijn. De overgebleven partner moet in dit geval ook belasting betalen voor het deel van de kinderen. Hoeveel dit is verschilt per situatie. Om te voorkomen dat de achtergebleven partner een extra hypotheek moet nemen om de kosten te kunnen betalen bestaat het tweetrapstestament. 

Twee trappen

Het tweetrapstestament bestaat uit 2 trappen en gaat als volgt: In trap 1 van het testament benoem je iemand tot jouw enige erfgenaam. De gehele erfenis gaat dan naar deze persoon en de kinderen zijn daarmee (tijdelijk) onterft. Trap 2 van het testament bestaat uit een voorwaarde die je zelf mag bepalen. Omdat je bij trap 1 de kinderen hebt onterft houdt trap 2 meestal in dat bij het overlijden van de tweede ouder de erfenis naar de kinderen gaat. Op deze wijze zijn kinderen nog steeds erfgenamen van de eerste ouder. Voor meer informatie vraag je een gratis offerte aan. 

Notarissen vergelijken

Heb jij een tweetrapstestament nodig? Op deGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van jouw keuze. Hierdoor kun je besparen op kosten voor het tweetrapstestament.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344