Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten

ZorgKiezer verwacht premiestijging van verzekeraars

27-09-2022

ZorgKiezer verwacht dat zorgverzekeraars het voorbeeld van DSW zullen volgen. Wij verwachten een premiestijging bij de verzekeraars te zien van zo'n 10 euro per maand meer. 

Vanochtend was ZorgKiezer op Radio 1 te horen over dit onderwerp.

Zorgverzekeraars moeten de premies uiterlijk 12 november bekend maken. De verwachting is dat meerdere verzekeraars met een flinke premiestijging naar buiten komen. Een verhoging van meer dan 10 euro is geen uitzondering. Dat de prijzen zo omhoog schieten, heeft verschillende oorzaken. De stijgende loonkosten, duurdere medicijnen, vergrijzing van de bevolking en de huidige inflatie zijn daar enkele voorbeelden van. Daarbij spelen de financiële naweeën van corona ook een rol. Neem daarbij de afschaffing van de collectieve korting en dan kan het bijna niet anders dat verzekeraars een hoger tarief moeten hanteren voor de zorgverzekering in 2023.

ZorgKiezer verwacht dat mensen op zoek gaan naar manieren om te besparen op de kosten. Zo zullen waarschijnlijk minder mensen een (uitgebreide) aanvullende verzekering afsluiten en het eigen risico verhogen of de premie te verlagen.