Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Drukte bij notarissen door nieuwe regels voor jonge kopers

31-03-2021 Bron : NOS

Notarissen hebben het de afgelopen tijd druk gehad. Huizenkopers onder de 35 jaar kunnen nog tot morgen (1 april) een huis boven de 400.000 euro kopen zonder overdrachtsbelasting te betalen. En dat hebben de notarissen gemerkt.

Door de deadline van 1 april wilden jonge huizenkopers nog snel een huis kopen. Ook kregen notarissen veel vragen. "We waren voorbereid op veel vragen, maar we hadden weinig tijd na het invoeren van de regelgeving", zegt Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen.

Daarbovenop kondigde de Belastingdienst anderhalve week geleden een verruiming van de regels aan. De Belastingdienst keurt het goed als de juridische overdracht voor 1 april is, terwijl de daadwerkelijke sleuteloverdracht na deze datum ligt. De verkoper kan daardoor nog maximaal een maand in het huis blijven wonen, voordat de koper het huis betrekt.

"Van die mogelijkheid is veel gebruik gemaakt. Bij fiscale faciliteiten zie je dat de grenzen worden opgezocht. Met deze verruiming door de Belastingdienst zijn de eerste stappen naar begrip gezet", zegt notaris Aniel Autar uit Rotterdam.

Geen overdrachtsbelasting

Voor alle huizenkopers onder de 35 jaar geldt sinds begin dit jaar dat ze geen 2 procent overdrachtsbelasting meer hoeven te betalen. Vanaf 1 april komt de overdrachtsbelasting weer terug als het huis duurder is dan 400.000 euro. Aanvankelijk gold er helemaal geen grens, maar ... lees meer »

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344