Stel uw vraag 088 24 24 611
Open van 09:00 tot 17:30
vinkje Ontvang 4 offertes vinkje 20+ jaar ervaring vinkje Bespaar op notariskosten

Drukte bij notarissen door nieuwe regels voor jonge kopers

31-03-2021

Notarissen hebben het de afgelopen tijd druk gehad. Huizenkopers onder de 35 jaar kunnen nog tot morgen (1 april) een huis boven de 400.000 euro kopen zonder overdrachtsbelasting te betalen. En dat hebben de notarissen gemerkt.

Door de deadline van 1 april wilden jonge huizenkopers nog snel een huis kopen. Ook kregen notarissen veel vragen. "We waren voorbereid op veel vragen, maar we hadden weinig tijd na het invoeren van de regelgeving", zegt Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen.

Daarbovenop kondigde de Belastingdienst anderhalve week geleden een verruiming van de regels aan. De Belastingdienst keurt het goed als de juridische overdracht voor 1 april is, terwijl de daadwerkelijke sleuteloverdracht na deze datum ligt. De verkoper kan daardoor nog maximaal een maand in het huis blijven wonen, voordat de koper het huis betrekt.

"Van die mogelijkheid is veel gebruik gemaakt. Bij fiscale faciliteiten zie je dat de grenzen worden opgezocht. Met deze verruiming door de Belastingdienst zijn de eerste stappen naar begrip gezet", zegt notaris Aniel Autar uit Rotterdam.

lees meer »