Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Notaristarieven 4 jaar Online - Tarieven gemiddeld 12% lager

23-11-2004 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Vandaag staan de notaristarieven precies 4 jaar online via www.degoedkoopstenotaris.nl. In de afgelopen jaren hebben meer dan 540 notariskantoren hun tarieven via internet bekend gemaakt, circa 60% van alle notariskantoren. Sinds publicatie van de tarieven op internet zijn deze fors gedaald. Voor het passeren van een hypotheek en leveringsakte zijn de tarieven sinds 1999 gemiddeld met 12% gedaald. De oplettende consument kan veel prijsvoordeel behalen. Zo betaalt men voor het passeren van een hypotheek en leveringsakte in Franeker € 726,- waar voor dezelfde dienstverlening in Den Haag € 1.983 gerekend wordt, een verschil van € 1257,- (63%).

In bepaalde regio's van Nederland vinden 'prijzenslagen' plaats. In de top 10 van notariskantoren op de homepage van www.degoedkoopstenotaris.nl zijn 7 van de 10 notariskantoren gevestigd in Drenthe. De notarissen in deze regio hebben hun tarieven laten kelderen met honderden euro's, een daling van 50%. Ook in de familiepraktijk zijn de verschillen aanzienlijk. Het opstellen van een testament kost in Dedemsvaart ? 119,00 waar dit bij de duurste notaris in Rotterdam ? 536 kost.

Directeur Peter Ruys van DeGoedkoopsteNotaris.NL "Het publiceren van de tarieven op internet heeft gewerkt. De notaris maakt een bewuste keuze in zijn tarievenbeleid en communiceert zijn tarieven via onze site. De notarissen houden elkaar via de site in de gaten en volgen elkaar met tariefwijzigingen. De kosten zijn nu inzichtelijk geworden, dat is goed voor notaris en consument."

Het is voor het eerste keer in Nederland aangetoond dat het publiceren van tarieven via internet zorgt voor toegenomen concurrentie en daarmee lagere tarieven. Sinds november 2000 kunnen notariskantoren hun tarieven kosteloos publiceren op de website www.degoedkoopstenotaris.nl.

Over DeGoedkoopsteNotaris.NL

De Goedkoopste Notaris.NL publiceert een overzicht van de tarievenontwikkeling met betrekking tot de onroerend goed-, familie- en ondernemingspraktijk. DGN levert met dit initiatief een bijdrage aan de marktwerking in het Notariaat.

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344