Nu geopend! 0882424611 Mail ons
Offerte

Offerte aanvragen, waar moet ik op letten?

Via onze website DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u gratis offertes aanvragen bij verschillende notariskantoren. Van de notaris ontvangt u een offerte met het tarief voor de door u gevraagde akte. Sinds 1999 is de notaris vrij om zelf zijn tarieven te bepalen tijdens het opstellen van de offerte. Het is dus verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Binnen een straal van 20 km kan het tarief voor dezelfde akte honderden euro's van elkaar verschillen. 

De offerte is het document dat u in uw mail ontvangt met daarop een aanbod van de notaris. Dit betekent dat u nog niks hoeft toe te zeggen. Het is verstandig om de offertes eerst goed te beoordelen en te vergelijken met elkaar.

Let bij het beoordelen van offertes op de volgende punten:

 • Is het eerste adviesgesprek gratis?
  Veel notariskantoren bieden u een eerste half uur gratis advies.
 • Is de offerte volledig?  Op de offerte moet duidelijk zijn welke werkzaamheden gebruikelijk zijn en welke werkzaamheden extra zijn. Extra werkzaamheden zijn soms nodig, dit verschilt per situatie.
 • Welke extra kosten worden gerekend?
  Sommige notarissen rekenen extra kosten voor telefoneren met de bank en/of administratieve kosten. Let daarom op of dit is meegenomen in de offerte. 
 • Wordt er een combinatietarief gehanteerd? Als u meerdere aktes bij dezelfde notaris opmaakt wordt er vaak een gecombineerd tarief gerekend. Dit is voordeliger. 
 • Is het een geschat bedrag? Met een vanaf tarief of een ongespecificeerd uurtarief  kunt u achteraf voor verrassingen komen te staan. 
 • Heeft u een tolk nodig?
  Als u een tolk nodig heeft dan worden hiervoor extra kosten gerekend.

Wanneer vraagt u een offerte aan?

Als u een akte wilt laten opstellen bij de notaris kunt u het beste eerste offertes aanvragen bij de notaris. U kunt bij DeGoedkoopsteNotaris 4 offertes per maand aanvragen om zo tarieven en voorwaarden te vergelijken. 

Ontvangt u een offerte waarbij de tarieven erg afwijken van de tarieven die u bij ons op de website gepubliceerd ziet, dan horen wij dat graag. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 - 24 24 611. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344