Nu geopend! 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Veel gestelde vragen

Moet de voogdijregeling voor mijn kinderen notarieel worden vastgelegd?

Ja. Dit is de enige rechtsgeldige wijze.  Indien u de voogdij wenst te regelen, kunt u deze regeling opnemen in een testament. De kosten van een voogdijregeling liggen redelijk in de buurt van de kosten van een testament en daarnaast kunt u in uw testament zeer nuttige overige zaken regelen (bijvoorbeeld dat uw kinderen hun erfenis niet hoeven te delen met een ex-partner).

Wij gaan trouwen. Wanneer tekenen wij onze huwelijkse voorwaarden?

De huwelijkse voorwaarden moeten worden getekend voordat u gaat trouwen. Maak dus tijdig een afspraak bij de notaris! Overigens is het ook mogelijk huwelijkse voorwaarden te maken als u al getrouwd bent. De kosten voor deze procedure zijn echter aanzienlijk hoger.

Huwelijkse voorwaarden kunnen altijd zonodig worden gewijzigd of worden opgeheven. 

Wat is een akte van verdeling?

Net als bij de aankoop van uw woning wordt bij een akte van verdeling ook een notariële akte opgemaakt, waarbij de notaris volgens bepaalde voorschriften de eigendomsrechten van partijen controleert en vervolgens in de akte beschrijft aan wie de woning wordt toebedeeld. De akte wordt na de ondertekening ingeschreven bij het kadaster.

Een akte van verdeling is onder meer vereist:

  1. wanneer u de woning samen heeft aangekocht
  2. wanneer u in gemeenschap van goederen was gehuwd, ook al was de woning slechts door één van de partners aangekocht; ontbinding van de huwelijksgemeenschap leidt volgens de wet namelijk automatisch tot mede-eigendom bij beide partners
  3. wanneer er huwelijksvoorwaarden zijn gemaakt waarbij de woning tot gemeenschappelijk bezit is gemaakt

Let op: Indien geen van beide partners de woning wenst te behouden, kunt u direct overgaan tot verkoop van de woning, zonder deze eerst aan één van beiden toe te delen. De verkoopopbrengst kunt u nadien zelf onderling verdelen.

Wanneer heb ik een testament nodig?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344