Open Huizen dag- 30 september 2023!

Leestijd: 2 minuten

De open Huizen dag wordt 2 keer per jaar georganiseerd door de NVM. In het voorjaar en het najaar kunt u huizen bezichtigen zonder afspraak.  

Update: 19 juli 2023
De eerstvolgende Open Huizen Dag staat gepland voor zaterdag 30 september 2023.

Bent u op zoek naar een huis? Dan mag u de Open Huizen Dag niet missen. In heel Nederland openen duizenden huizen hun deuren tussen 11:00 en 15:00 uur.  

U hoeft geen afspraak te maken of u ergens aan te melden om te huizen te bezichtigen. Tussen 11:00 en 15:00 uur kunt u gewoon naar binnen wandelen. Het is de ideale manier om huizen die in uw omgeving te koop staan, te bezoeken. Doordat u verschillende makelaars kunt spreken op een dag bespaart u veel tijd.

Ga echter wel goed voorbereidt op pad en maak zo de Open Huizen Dag voor u tot een succes. Hieronder een aantal handige tips voor het bezichtigen op de Open Huizen Dag en voor het bieden, zodat u meer kans maakt op de woning van uw dromen.


Tips voor het bezoeken van de Open Huizen dag

Stap 1: Kijk op Funda voor deelnemende huizen
Stap 2: Kies de huizen (let op uw budget en wensen)
Stap 3: Stippel een route uit
Stap 4: Maak notities en gebruik hiervoor onze checklist
Stap 5: Zet het op een rijtje
Stap 6: Ga naar hypotheek24 voor goed advies over een hypotheek
Stap 7: Breng een bod uit
Stap 8: Zoek een goedkope notaris in de buurt

Voor huiseigenaren is de NVM open huizen dag ook een mooie kans. Zo kunnen zij zelf de mensen rondleiden die hun huis willen bezichtigen. Doordat het voor mensen zo laagdrempelig is om een huis te bezoeken, worden huizen doorgaans op deze dag, ook veel vaker bezocht.

Uit onderzoek van de NVM blijkt dat 35% van de deelnemende woningen van het afgelopen jaar, vier weken later is verkocht. Van de woningen die niet hebben deelgenomen is in dezelfde periode 29% verkocht.

Heeft u vragen over de open huizen dag? Het serviceteam van Degoedkoopstenotaris.nl staat voor u klaar om deze vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *