Droomhuis gevonden op de Open Huizen dag? Wat regelt u bij de notaris?

Leestijd: < 1 minuut

Net als afgelopen september bezochten ongeveer 85.000 mensen ook dit weekend de Open Huizen Dag. Heeft u dit weekend ook uw droomhuis gevonden? Wat moet u regelen om de koop rond te krijgen en met welke kosten krijgt u te maken? 

Hypotheekakte en leveringsakte

Een huis kopen is een officiële aangelegenheid. De documenten voor het kopen van een huis en het krijgen van een hypotheek zijn erg belangrijk. Als de financiering bij de bank geregeld is gaat u naar de notaris voor het opstellen van een hypotheekakte. Een hypotheekakte wordt opgesteld om te laten zien dat de gekochte woning als onderpand kan worden gebruikt bij de geldverstrekker. Naast een hypotheekakte is er ook een leveringsakte nodig. Ook deze akte stelt de notaris voor u op. In deze akte wordt vastgesteld dat het eigendom van het huis overgaat naar de koper. Hoe het precies in elkaar zit vertellen wij u hier.

Welke Notaris kiezen?

De koper kiest de notaris. Een notaris in de buurt of in de buurt van het nieuwe huis. Mocht u een nieuwbouwhuis kopen dan kies de verkoper de notaris en deze betaalt dan ook de notariskosten. Vergelijk hier de tarieven van notarissen bij in de buurt en bespaar zo honderden euro’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *