Social media clausule, hebben jullie het nodig?

Leestijd: < 1 minuut

Het is natuurlijk niet heel romantisch, maar voordat je officieel met elkaar verbonden bent moet je er ook over nadenken wat er gebeurt als je uit elkaar gaat. Met de grote aanwezigheid van sociale media komt het helaas steeds vaker voor dat een ruzie online wordt uitgevochten. Hoe voorkom je dit? Leg een social media clausule vast.  

social media clausule

Wat is een social media clausule?

Een social media clausule is een clausule of overeenkomst die je vastlegt samen met jouw partner. Iedereen maakt gebruik van sociale media en dus is het logisch dat deze een rol gaan spelen in scheidingszaken. Je legt hier vast wat jouw partner en jij mogen delen nadat jullie uit elkaar gaan. Sommige zaken of beelden die online gedeeld worden kunnen zorgen voor reputatieschade.

Wat leg je vast in een social media clausule?

Je kunt in deze clausule vastleggen dat er bijvoorbeeld een boete betaald moet worden als één van de ex-partners de afspraken niet nakomt. Als je de afspraak niet nakomt heb je een akte nodig met executoriale kracht om de boete te innen. Je kunt de clausule daarom het beste opstellen bij huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontracten.

Vergelijk notarissen

Voor het opstellen van een sociale media clausule bij huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract mogen notarissen hun eigen tarieven bepalen. Vergelijk dus vooraf alle tarieven om te kijken wat de goedkoopste notaris bij jou in de buurt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *