Woonwinkels profiteren van groei op woningmarkt

Leestijd: < 1 minuut

Eerder gaf het CBS aan dat er een flinke stijging in de woningverkoop was. Vandaag maakt brancheorganisatie INretail bekend dat woonwinkels hebben geprofiteerd van de groei in de huizenmarkt. De stijging was bijna 9 procent.

Woonwinkels

In het oosten van het land was er een groei te zien van 12,9 procent. Dit lag hoger dan het landelijk gemiddelde. Het derde kwartaal was het meest winstgevend. Waarbij keukenspeciaalzaken en meubelverkopers een erg duidelijke toename zagen. Hiernaast was er ook een positieve groei voor gemengde zaken, woningtextielwinkels en slaapspeciaalzaken. Verwachting voor 2018

De verwachting voor 2018 is positief. Er wordt een toename van 4 procent verwacht. Deze groei is gebaseerd op de groei van de werkgelegenheid, het vertrouwen van de consumenten en de woningmarkt. Dit heeft wel veroorzaakt dat er een tekort is aan vakmensen. Er is dan ook veel vraag naar parketvloerleggers, keukenmonteurs of woningstoffeerders. Ook andere sectoren worden geconfronteerd met zo’n tekort.

Notarissen vergelijken

Als jij een huis koopt moet je niet alleen maar rekening houden met de kosten voor je interieur. Helaas komen er nog veel meer kosten bij kijken zoals de kosten voor de notaris. Notarissen mogen zelf hun tarieven bepalen. Vergelijk dus goed welke notaris de goedkoopste is bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *