Bereid je voor op de Open Huizen Dag

Leestijd: 2 minuten

Een bos bloemen op tafel en de geur van versgebakken appeltaart, dat kan maar een ding betekenen: het is weer Open Huizen Dag. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert komende zaterdag 28 maart de Open Huizen Dag. Op die dag kan je geheel vrijblijvend huizen bezoeken die in de verkoop staan. Wie weet loop je tegen je ideale woning aan!

Huis1920x1080

 

Voordelen van de Open Huizen Dag

Zowel in het voorjaar als het najaar krijg je de kans om op de Open Huizen Dag verschillende huizen te bezoeken zonder dat je daarvoor een afspraak hoeft te maken. NVM bericht dat er waarschijnlijk zo’n 45.000 huizenverkopers meedoen aanstaande zaterdag. De huizenverkopers die meedoen stellen tussen 11.00-15.00u hun deuren open voor elke potentiële koper. Een bijkomend voordeel is dat de Open Huizen Dag op een zaterdag is. Niet alle huizen zijn normaliter te bezoeken op zaterdag, maak daar dus gebruik van. Kortom, de Open Huizen Dag is een uitstekende dag als je op zoek bent naar een woning.

 

Ideale omstandigheden voor de koop van een huis

Op dit moment zijn er een aantal factoren die ervoor zorgen dat het aantrekkelijk is om over te gaan tot de koop van een huis. Ten eerste is de hypotheekrente erg laag waardoor je woonlasten relatief laag zijn. Daarnaast zijn de huizenprijzen ook laag waardoor er veel woningen binnen je bereik liggen. Het laatste voordeel is dat een koophuis goedkoper kan zijn dan een huurhuis vanwege de gestegen huurprijzen van de laatste jaren.

 

Hoe kan je je voorbereiden op de Open Huizen Dag?

Het is goed om te berekenen hoe hoog de maximale hypotheek is die je kunt krijgen en hoe hoog jouw maandlasten voor de hypotheek zullen zijn. Op Hypotheek24 staat een handige tool waarmee je dat kunt uitzoeken. Vervolgens kan je op bijvoorbeeld Funda.nl huizen selecteren die binnen jouw budget vallen. Maak van tevoren een lijst met zaken die jij belangrijk vindt voor je toekomstige woning. Hou tijdens elke bezichtiging dezelfde route aan zodat je elk huis goed met elkaar kunt vergelijken. Stel gerichte vragen aan de verkoper en neem voor elke bezichtiging de tijd. Hierdoor krijg je een goed beeld van de woning.

 

Heb je het huis gevonden dat je zoekt?

Ben je op 28 maart een huis tegen gekomen dat je graag wilt kopen? Zoek dan via DeGoedkoopsteNotaris een notaris bij jou in de buurt die je kan helpen met het opstellen van bijvoorbeeld de hypotheekakte en de leveringsakte. Ook voor andere akten kan je bij een notaris terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *