Hypotheek gedeeltelijk boetevrij aflossen

Leestijd: < 1 minuut

Binnenkort komt een aantal banken met een regeling waarbij er boetevrij afgelost mag worden op de hypotheek zoals de SNS Bank nu al heeft. De banken komen hiermee omdat minister Dijsselbloem van Financiën hier om heeft gevraagd. Zo kunnen mensen een schenking gebruiken om de hypotheek af te lossen. 

Vanaf 1 oktober 2013 mogen Nederlanders tot een ton belastingvrij schenken als het geld gebruikt wordt bij de verbouwing of koop van een woning. Ook de hypotheek aflossen mag met deze schenking gedaan worden. Een ander voordeel van deze regeling is dat er door iedereen geschonken mag worden. Het hoeft geen ouder op kind schenking te zijn, ook een vriend of buurman mag dit doen.

Boetevrij aflossen op de hypotheek

Als er geld wordt gebruikt om af te lossen op de hypotheek, moeten mensen er rekening mee houden dat banken maximum bedragen hanteren voor aflossen. Als er meer wordt afgelost dan dit bedrag moet er een boete betaald worden, omdat banken anders rente inkomsten mis lopen. Nu hebben de ABN Amro en de Rabobank aangegeven met regelingen te komen om de hypotheek versneld af te lossen. De ING bank is nog bezig met het vaststellen van een eventuele regeling.

Tot 1 januari 2015 is het mogelijk om een ton belastingvrij te schenken aan iemand. Deze maatregel moet bijdragen aan het in beweging brengen van de woningmarkt. Er komen steeds meer positieve berichten van de woningmarkt af. Het is nu een goed moment om een huis te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *