Open Huizen Dag goed bezocht

Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen zaterdag was het weer Open Huizen Dag. Meer dan 125 duizend bezoekers hebben van deze dag gebruik gemaakt om huizen te bekijken die in de verkoop staan. Zo’n 45 duizend huiseigenaren deden mee met deze dag om zo hun huis aan te prijzen. 

Meer bezoekers Open Huizen Dag

Deze keer waren er 20 duizend bezoekers meer huizen aan het bekijken dan de vorige editie van de Open Huizen Dag afgelopen april. Het dieptepunt van de huizenmarkt lijkt geraakt te zijn en er komen steeds meer positieve signalen van de woningmarkt af. Om de markt een beetje in beweging te krijgen is het mogelijk om volgend jaar voor een ton belastingvrij te schenken. Nu laten een aantal banken consumenten ook boetevrij aflossen op de hypotheek. Op die manier kan de schenking ook gebruikt worden om de hypotheek af te lossen zonder dat er een boete wordt gerekend door de bank voor het te snel aflossen van de hypotheek.

Het lijkt dus een goed moment te zijn voor huizenkopers om een huis te kopen. Er kan nu veel voordeel behaald worden. Zo kan je ook op de notariskosten besparen door de notarissen in de buurt te vergelijken op prijs. De notaris maakt de hypotheekakte en leveringsakte in orde bij de koop van een woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *