Een goed moment om zaken te regelen

Leestijd: 3 minuten

Niet meer naar de sportclub, het café of de bioscoop: alles is dicht in coronatijden. Ineens heeft u tijd om alle dingen te regelen waar u normaal niet aan toe komt. Gelukkig is de notaris nog gewoon open!

Zit u al een tijdje te denken over een testament, of moet dat stukje grond dat u van de buren kreeg grond nog steeds worden vastgelegd? U heeft nu alle tijd van de wereld om na te denken over de volgende zaken. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje:


Hypotheek oversluiten

Heeft u onlangs nog naar uw hypotheek gekeken? Vaak behouden mensen dezelfde hypotheek uit gemakzucht, omdat men niet weet dat er betere alternatieven zijn of omdat men niet gelooft dat oversluiten lonend is wegens een eventuele overstapboete. Wanneer men een hypotheek oversluit wordt de oude hypotheek vroegtijdig beëindigd. Er moet dan vaak een boete worden betaalt aan de oude geldverstrekker.

Evengoed kan het oversluiten van uw hypotheek juist nu lonend zijn. Op het moment geldt namelijk een zeer lage hypotheekrente, waardoor de kans groot is dat u de boete snel terugverdient met uw lagere rentepercentage. Het kan absoluut geen kwaad de mogelijkheden eens te bekijken nu u hier de tijd voor heeft.

Informatie oversluiten hypotheek
Notaristarieven oversluiten hypotheek


Testament/levenstestament opstellen of vernieuwen

Denkt u al een tijdje na over het opstellen van een testament maar heeft u er nooit echt de tijd voor genomen? Het is belangrijk om alles goed geregeld te hebben mocht u ooit iets overkomen.

Ook als u al een ouder testament heeft kan het handig zijn om deze weer eens in te zien. Wellicht zijn er na al die jaren dingen veranderd die van invloed zijn op uw testament. Misschien heeft u nieuwe mensen leren kennen aan wie u iets wilt nalaten? Of wilt u gewoon even checken of alles up-to-date is? Grijp deze periode dan aan om dit te regelen.

Informatie opstellen testament
Notaristarieven opstellen testament


Samenlevingscontract opstellen

Woont u al even samen maar heeft u hier nooit duidelijke afspraken over gemaakt? Dan kan het handig zijn om het een en ander vast te leggen in een samenlevingscontract. Dit is niet zo’n grote stap als trouwen, maar kan wel voordelen met zich mee brengen. Vooral financieel.

In een samenlevingscontract kunt u bijvoorbeeld opnemen welke bezittingen van wie zijn, of afspraken maken over huishoudelijke kosten zodat hier later geen onenigheid over ontstaat. Ook zijn er financiële voordelen zoals belastingvoordeel, partnerpensioen en een grotere belastingvrijstelling bij het overlijden van uw partner.

Informatie afsluiten samenlevingscontract
Notaristarieven afsluiten samenlevingscontract


Gewoon informatie opdoen

Heeft u zaken die u wilt regelen bij de notaris, maar gaat u liever niet de deur uit in verband met het coronavirus? U kunt al wat voorwerk doen nu u de tijd heeft. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kunt u op zoek naar de goedkoopste notaris voor uw akte. Wij vergelijken notarissen bij u in de buurt en u kunt gratis offertes opvragen zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Heeft u liever een goede dan een goedkope notaris? Neem dan ook eens de tijd onze reviews van de desbetreffende notarissen te lezen. De klanten voor u hebben door middel van duizenden reviews een goed beeld geschetst van waar u aan het juiste adres bent! Zo kunt u zich vanuit huis alvast goed voorbereiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *