‘Execution Only-hypotheek: hoe werkt dat?’

Leestijd: 2 minuten

Een execution only-hypotheek is het afsluiten van een hypotheek zonder hypotheekadvies. Het is aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur omdat je dan niet hoeft te betalen voor duur hypotheekadvies. Hypotheekadvies kost al snel € 2000,- tot € 3000,-, terwijl je via Hypotheek24.nl makkelijk zelf een hypotheek kunt afsluiten en geld kunt besparen. Op de website Hypotheek24.nl, een zusje van DeGoedkoopsteNotaris.nl, valt meer te lezen over hoe je op Execution-only-basis een hypotheek kunt afsluiten.

Hypotheek1547x533

Transparantie

 

De kosten van een hypotheekadviseur zijn sinds 2013 een stuk transparanter geworden. Voor die tijd zaten hypotheekadvieskosten vaak verwerkt in de provisie voor de hypotheekadviseur. Het is dus nu een stuk duidelijker geworden hoeveel je precies betaalt voor een hypotheekadvies. Deze kosten kan je dus nu ook met elkaar vergelijken. Verder is het mogelijk om zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur een hypotheek af te sluiten. Dat heet Execution-Only en is mogelijk via Hypotheek24.nl.

 

Ben jij geschikt voor een execution only-hypotheek?

 

Als je een execution only-hypotheek wilt afsluiten moet je je huidige en toekomstige financiële situatie kunnen beoordelen. Je kan je bijvoorbeeld afvragen of je een hypotheek kunt veroorloven en of het een goed idee is om een hypotheek af te sluiten. Daarnaast is het verstandig om te bedenken of je de hypotheek nog kunt dragen als je werkloos bent, als je gaat scheiden of als je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken.

 

Heb je genoeg kennis om te beoordelen welke hypotheek bij je past?

 

Als je een hypotheek wilt afsluiten zonder advies dan zijn jij en je eventuele partner verplicht om een test te maken. De test beoordeelt of je genoeg kennis hebt om een hypotheek af te sluiten zonder advies. Slaag je voor de test? Dan kan je de hypotheek online afsluiten. Als je de hypotheek hebt afgesloten dan heb je een notaris nodig om de benodigde akten voor je op te stellen. Een notaris moet bijvoorbeeld een hypotheekakte en een leveringsakte opstellen. DeGoedkoopsteNotaris geeft je de mogelijkheid om notaristarieven te vergelijken en om in contact te komen met een notaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *