Makkelijker een schenking doen

Leestijd: < 1 minuut

De huizenmarkt kan een impuls krijgen als de regels rond het doen van een schenking makkelijker worden gemaakt. De fiscale regels die nu gelden maken het schenken door vermogende ouders erg ingewikkeld. 

Ouders mogen eenmalig een schenking doen aan kinderen tot 40 jaar van maximaal 50.000 euro voor de aankoop van een huis. Hiervan moet minimaal de helft gebruikt worden voor de daadwerkelijke aankoop. Het gebeurt vaak dat het geld gebruikt wordt voor de inrichting van het huis, wat voor problemen kan zorgen. Als deze regels worden versoepeld, kan dit een positief effect hebben op de woningmarkt.

Een schenking doen

Bij het doen van een schenking zijn verschillende regels van toepassing. Een notaris kan advies geven over hoe de schenking opgemaakt kan worden. Door een schenking via de notaris te laten lopen, wordt er meer zekerheid gecreëerd. De notariële akte zorgt ervoor dat eventuele onenigheid over de schenking in de toekomst verholpen wordt. De notaris is ook nodig bij het maken van een akte voor een schenking die pas plaatsvindt na het overlijden van de schenker.

Wilt u een schenking doen voor de aankoop van een huis of een als cadeau? Laat u informeren door een notaris. De notaris vergelijken op prijs of locatie is binnen twee minuten gedaan via DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *