Huizenmarkt komt in beweging

Leestijd: < 1 minuut

Het lijkt er op dat de woningmarkt weer op gang komt. Ruim tweederde van de starters op de woningmarkt vindt het nu een goed moment om een huis te kopen. Dit blijkt uit onderzoek van de ING naar het vertrouwen in de woningmarkt. De positieve houding van de starters kan het duwtje in de rug zijn om de huizenmarkt weer aan de gang te krijgen. 

Positief nieuws

Niet alleen de starters zijn positief ingesteld, maar ook de huidige woningbezitters zien de toekomst positief in. Woningeigenaren verwachten dat de huizenprijzen niet verder zullen dalen en dat er meer woningen zullen worden verkocht. Zo’n 24% van de ondervraagden is van plan om te gaan verbouwen of renoveren in de woning. Dit is met name zo door het verlaagde btw tarief dat nu is ingevoerd.

Betere toekomst huizenmarkt

Dat consumenten meer vertrouwen krijgen in de woningmarkt, kan als effect hebben dat er niet alleen meer woningen worden gekocht en verkocht, maar ook dat de huizenprijzen niet verder zullen dalen. Als dit vertrouwen in stand kan worden gehouden, zal de woningmarkt weer verder op gang komen. Nu een huis kopen heeft veel voordelen voor een starter, waaronder: lage rentestanden, laag btw tarief voor verbouwen en er kunnen makkelijk kosten worden bespaard op de hypotheekakte bij de notaris. De notaris vergelijken helpt bij het vinden van de goedkoopste notaris in heel Nederland of in de buurt.

1 reactie op “Huizenmarkt komt in beweging

  1. Of de huizenmarkt in beweging zal gaan komen is nog maar de vraag. Starters zullen het waarschijnlijk niet kunnen opbrengen om de mogelijk nieuwe plannen van 20% aflossen bij aangaan van een nieuwe hypotheek. Wat wel goede maatregelen zijn zoals die begin dit jaar zijn doorgevoerd is het verplicht deels moeten aflossen van een hypotheek, meeste ideale lijkt hiervoor de spaarhypotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *