Arbeidskosten verlaagd, een huis kopen nu nog aantrekkelijker

Leestijd: 2 minuten

Er is een nieuwe regeling ingevoerd om de woningmarkt een positief impuls te geven. Sinds 1 maart is namelijk het btw-tarief voor de arbeidskosten voor onderhoud en renovatie van een huis verlaagd. Het btw-tarief is verlaagd van 21% naar 6%. Deze regeling is een nu of nooit regeling, want op 1 maart 2014 wordt deze weer afgeschaft. 

Nu een huis kopen

Deze regeling is met name aantrekkelijk voor mensen die een huis willen kopen waar nog veel aan geklust moet worden. Deze korting geldt voor de arbeidskosten, dus niet voor de materialen. In principe vallen alle woningen onder deze regeling behalve echte nieuwbouw woningen. Is uw woning nog redelijk nieuw, dan komt u in aanmerking als de woning minimaal twee jaar geleden is opgeleverd. Het verbouwen wordt door deze btw verlaging een stuk aantrekkelijker.

Btw verlaging geldt ook voor de tuin

Niet alleen de verbouwing van een woning profiteert van deze nieuwe maatregel. De btw verlaging geldt ook voor hoveniers bij het aanleggen en onderhouden van tuinen. Wederom gaat het hier alleen om de arbeidskosten en niet de materialen die gebruikt worden. Deze regeling helpt niet alleen de woningmarkt op weg, maar ook hoveniers en aannemers krijgen zo meer werkgelegenheid.

besparen op de kosten

Een huis kopen waar nog het een en ander aan moet gebeuren is nu aantrekkelijker. Vaak zijn woningen waar nog wat aan verbouwd moet worden iets goedkoper. Om nu dan zo’n dergelijke woning te kopen is extra voordelig, omdat voor een periode van één jaar tijd de arbeidskosten voor verbouwen een stuk lager zijn. Het kost u dus minder geld of u krijgt meer gedaan voor hetzelfde bedrag.

Bij het kopen van een huis komen naast de kosten voor de eventuele verbouwing ook kosten voor de makelaar, notariskosten en overdrachtsbelasting kijken. Op veel van deze kosten kunt u besparen. Zo is de overdrachtsbelasting verlaagt naar 2% en kunt u de notaris vergelijken om een goedkope notaris in de buurt te vinden. Elke mogelijkheid om te besparen is natuurlijk mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *