Wanneer heb ik een notaris nodig?

Leestijd: 2 minuten

notaris vergelijkenAls u officieel iets wilt vastleggen, dan heeft u een notaris nodig. Denk hierbij aan een testament, huwelijkse voorwaarden of een hypotheekakte. Naast het maken van documenten en aktes kunnen notarissen ook juridisch advies geven en in sommige gevallen ook bemiddelen. De tarieven van de notarissen verschillen onderling. De notaris vergelijken is daarom aan te raden voor er een afspraak wordt gemaakt.

De notaris voor onroerend goed

Bij het kopen van een huis moet ook een bezoek worden gebracht aan de notaris. De hypotheekakte en leveringsakte moeten worden opgemaakt door de notaris. De tarieven hiervoor zijn vrijgegeven. Dit houdt in dat de notaris zelf de prijs mag bepalen voor het opstellen van de aktes.

De notaris voor het oprichten van een bedrijf

Wilt u een bedrijf beginnen, bijvoorbeeld een BV, een NV, een stichting of vereniging. Dan kunt u hiervoor ook naar de notaris. De notaris kan advies geven over de vorm van het nieuwe bedrijf. Een eenmanszaak of liever met personeel. Ook als u getrouwd bent en u begint een bedrijf, dan kunt u bij een notaris ervoor zorgen dat uw partner beschermd wordt tegen risico’s zoals ziekte of overlijden. Ook hierbij verschillen de tarieven bij de notarissen. Ook dit kunt u vergelijken op DeGoedkoopsteNotaris.nl.

De notaris voor familiezaken

Gaat u trouwen, samenwonen of wilt u vast een testament laten opstellen. Dan moet u naar de notaris. Bij de notaris kunt u huwelijkse voorwaarden laten opmaken of een samenlevingscontract laten opstellen. Een testament maakt u voor als u komt te overlijden en een verklaring van erfrecht wordt opgemaakt als u nabestaande bent van een overledene. Ook voor familiezaken verschillen de tarieven, maar er is een uitzondering op. Voor familiezaken gelden ook maximumtarieven voor mensen die minder draagkrachtig zijn. De notaris vergelijken en een offerte opvragen is dan ook altijd aan te bevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *