Meer vraag naar woningen

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal mensen dat op zoek is naar een woning is flink gestegen. Ook is het aantal mensen dat een nieuwe hypotheek wilde omhoog gegaan. Met name de nieuwe regels omtrent de hypotheken zorgde ervoor dat veel mensen nu nog een hypotheek afsloten. Tot 2013 was een hypotheek met verplichte aflossing nog geen vereiste, dit is nu veranderd.

Kopersmarkt

Op dit moment heeft een huizenkoper een groot aanbod aan huizen om uit te kiezen. Dat het aantal mensen dat opzoek is naar een huis is gestegen, heeft er niet voor gezorgd dat de huizenprijzen omhoog gingen. De huizenprijzen dalen zelfs nog steeds. De hoogte van de hypotheken zijn ook lager geworden. Doordat de regels veranderd zijn hebben notarissen het erg druk gehad met de aanvragen voor een hypotheekakte en leveringsakte.

Notaris vergelijken bij kopen van een huis

Bij het kopen van een huis zit een bezoek aan de notaris verbonden. Belangrijk is om te letten op het prijsverschil tussen verschillende notarissen. De hypotheekakte vergelijken bij verschillende notarissen is mogelijk en ook kan de leveringsakte worden vergeleken. Heeft u beide nodig dan kunt u ook de notaris vergelijken op een combinatie aanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *