Notaris kiezen voor het kopen van een huis? 4 Tips!

Leestijd: 2 minuten

Wanneer u een woning koopt moet u uiteindelijk langs de notaris. Of dit nu is voor bijvoorbeeld de hypotheekakte, leveringsakte of een koopovereenkomst. Maar hoe kiest u nu het juiste en beste notariskantoor voor uw situatie? Hier leest u 4 tips voor het kiezen van de notaris!

Notaris

Tip 1 Vergelijk de tarieven per notaris

Het is belangrijk om de tarieven van verschillende kantoren te vergelijken. Er zit vaak een groot verschil tussen de prijzen die verschillende notarissen vragen voor bijvoorbeeld een hypotheek en leveringsakte. Door te vergelijken kan u geld besparen! Op DeGoedkoopsteNotaris.nl staan de tarieven van de meest voorkomende akten bij de notaris voor u verzameld. Zo kan u gemakkelijk en snel de tarieven bekijken en bij meerdere notariskantoren gratis offertes aanvragen voor uw situatie.

Tip 2 Bekijk de ligging van het kantoor

Het kan zijn dat u een goedkoop notariskantoor gevonden hebt in het centrum van Utrecht. Maar u koopt daar niet het huis en bent zelf op dit moment niet woonachtig in Utrecht. Zijn het dan de reiskosten waard om de notaris in Utrecht te bezoeken? Een notaris in Utrecht heeft ook niet per se de kennis van de regio waar u een huis koopt en wil de akte dan niet opmaken. Vraag daarom bij meerdere notarissen bij u in de buurt een offerte op voor uw persoonlijke situatie.

Tip 3 Lees reviews van notariskantoren

Alleen het vergelijken van de prijzen is niet altijd genoeg. Een notariskantoor kan super goedkoop zijn, maar past wellicht qua werkwijze niet bij hetgeen u wenst.  Bekijk de ervaringen van andere die naar het betreffende kantoor zijn geweest. De meeste kantoren hebben ook een half uur gratis oriëntatie mogelijkheid. Maak hier gebruik van!

Tip 4 Bekijk de voorwaarden van de notariskantoren

De voorwaarden zijn bij ieder notariskantoor anders. Voordat u de keuze maakt op prijs, reviews en ligging, moet u zeker nog even de voorwaarden doorlezen. Zo voorkomt u dat u voor onverwachte kosten komt te staan.

De juiste notaris vindt u op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Hier kan u notariskantoren vergelijken op prijs,  service en afstand. Notaris nodig? Vergelijk hier de notaris.

1 reactie op “Notaris kiezen voor het kopen van een huis? 4 Tips!

  1. Ik denk dat het vooral handig is wanneer je een notaris bij jouw in de buurt zoekt. Zo bespaar je reistijd en kan je gemakkelijk langsgaan bij vragen. Mijn vrienden hebben mij ook dit advies gegeven. Ook ga ik inderdaad nog wat reviews lezen om zo een goede keuze te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *