Stijging van de woningverkoop

Leestijd: 2 minuten

Je hebt het vast al ergens gelezen. De woningverkoop is in januari van dit jaar gestegen ten opzichte van januari in 2015. Eerder kwam het bericht al naar buiten dat de woningmarkt dit jaar sterk zou gaan verbeteren. Het Kadaster verwacht nu dat ook de woningverkoop verder gaat stijgen.

 Foto-huizenmarkt

Woningverkoop gestegen

In januari 2016 werden 11.907 woningen verkocht en ingeschreven bij het Kadaster. Dit is een stijging vergeleken met januari 2015, toen zijn  9.437 woningen verkocht en geregistreerd bij het Kadaster. In december 2015 zijn  extreem veel woningen gekocht, maar liefst 21.566. Als we deze cijfers vergelijken met die van januari 2016, dan is er sprake van een daling van 44,8%.

 

Verschillende in woningtypen

De woningverkoop is aan het stijgen, maar wat betekent dit eigenlijk voor de verkoop van verschillende woningtypen? Van alle typen woningen worden er meer verkocht. De verkoop van vrijstaande woningen stijgt het meest, namelijk met 34,9%. Het aantal verkochte hoekwoningen is in januari 2016 goed voor een stijging van 15,3%. Toch  worden van niet alle typen woningen meer verkocht. De verkoop van 2-onder1-kap woningen en appartementen blijft achter. De verkoop van deze appartementen daalt met respectievelijk 49,2% en 41,3%.

 

Hypotheken en executieveilingen

Doordat de woningmarkt verbetert neemt de woningverkoop ook toe. Hierdoor zijn er de afgelopen maand 16.182 hypotheken geregistreerd bij het Kadaster. Vorig jaar in januari waren dit 14.253 geregistreerde hypotheken bij het Kadaster. Dat is dus een stijging. Vergeleken met december 2015 zijn het aantal geregistreerde woningen bij het Kadaster juist afgenomen met maar liefst 42,7%.

Het aantal executieveilingen is ook gestegen met 121,2% ten opzichte van vorig jaar. Afgelopen  jaar vonden  99 executieverkopen plaats. Afgelopen maand waren dit 219.

 

Zoek de goedkoopste notaris

Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je de goedkoopste notaris vinden voor bijvoorbeeld een hypotheekakte of een royementsakte. Daarnaast kan je makkelijk notarissentarieven vergelijken en gratis offertes aanvragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *