Verlaagd btw tarief voor verbouwing verlengd

Leestijd: 2 minuten

btw tarief verbouwen verlaagdHet verlaagde btw tarief in de bouw blijft nog langer bestaan. Eerder werd er voor verbouwingen en herstel van woningen de btw verlaagd van 21% naar 6%. Deze tijdelijke regeling is voorlopig verlengd tot het einde van 2014. Om van deze regeling gebruik te maken moet de woning wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Wanneer geldt het lage btw tarief van 6%?

Het lage btw tarief geldt alleen voor het verbouwen en herstellen van woningen die ouder zijn dan twee jaar. De woning moet ook permanent bewoond worden door particulieren, de regeling geldt niet voor bedrijfsgebouwen. Onder verbouwen en herstellen vallen het vernieuwen, vergroten of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Het lage btw tarief geldt ook voor werkzaamheden gedaan door architecten, zoals het ontwerpen van bouwtekeningen. Het 6% tarief geldt alleen voor de arbeidsloon en niet voor geleverde materialen. Nieuw is dat dit verlaagde tarief ook geldt voor werkzaamheden gedaan door hoveniers, zoals het aanleggen en onderhouden van tuinen bij woningen ouder dan twee jaar.

Regeling verlengd in 2014

Om de woningmarkt te ondersteunen is deze regeling ingevoerd. Nu is de maatregel tijdelijk verlengd tot het einde van 2014. Voor nieuwe woningeigenaren is dit een gunstige regeling om de woning te verbouwen of energiezuiniger te maken. Gaat u een huis kopen, dan kan er op de kosten bespaard worden in 2014. Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten bij het kopen van een huis. De notaris vergelijken voor het opmaken van de hypotheekakte en leveringsakte en online hypotheekadvies verkrijgen zijn goede manieren om te besparen. Tevens kan in 2013 nog een maximale hypotheek afgesloten worden van 105% van de woningwaarde. Het is daarom nu een goed moment om een woning te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *