Stamrecht bv oprichten bij de notaris

Leestijd: 2 minuten

stamrecht bvHet komt voor dat bij een ontslag de oud medewerker een gouden handdruk meekrijgt, een ontslagvergoeding. Over dit bedrag moet een grote hoeveelheid belasting betaald worden. Door een stamrecht bv (besloten vennootschap) op te richten wordt de hoeveelheid belasting die betaald moet worden lager door middel van de fiscale constructie van een stamrecht bv.

Voordelen van een stamrecht bv

bij het oprichten van een stamrecht bv stort de werkgever op periodieke basis de ontslagvergoeding op de rekening van de stamrecht bv. Door deze gespreide uitbetaling is het bedrag anders belastbaar en valt dan ook in een lagere belastingtarief met als resultaat een lagere belasting. Voor het oprichten van een stamrecht bv is er eenmalig oprichtingskosten nodig en zijn er jaarlijkse administratiekosten. Deze kosten zijn wel weer aftrekbaar van het resultaat van de stamrecht bv. Bij een stamrecht is het ook zo dat u als directeur van de bv zeggenschap heeft over wat er met het geld gebeurt. Zo kunt ervoor kiezen om geld te investeren. Het geld kan worden uitgekeerd, het geld kan ook aan uzelf geleend worden, u kunt hiermee een eigen bedrijf starten of een hypotheek aan uzelf verstrekken.

Naar de notaris

Voor het oprichten van een stamrecht bv is een notaris nodig. Bij de notaris kan de akte opgesteld worden voor de stamrecht bv. Omdat de tarieven voor de notaris zijn vrijgegeven kan er veel verschil zijn in de kosten per notaris. De notaris vergelijken helpt bij het vinden van een goedkope notaris in de buurt voor het oprichten van een stamrecht bv. Mocht u toch liever de gouden handdruk in één keer willen gebruiken, dan kan dat ook gewoon, maar dan moet wel meteen belasting worden verrekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *